Otóż, około tygdnia temu zaktualizowałem sobie system i pię?nie wszystko działało. Ale któregoś dnia podczas przeglądania stron www, nagle rozłączył mi się Play. Gdy próbowałem połączyć się na nowo nie udawało mi się to mimo, że zasięg play był widoczny w NetworkManager. Ponieważ musiałem szybko wysłać maila postanowiłem przełączyć się na Windows i sprawdzić czy tam też są podobne problemy z połączeniem się do sieci Play. Okazało się szybko, że system nie reaguje na Shut Down, w ogóle nie wiele w nim działało, jedynie myszka klawiatura ,menu gnoma i menager Nautilius , nie mogłem uruchomić nowych programów. Zrestartowałem system przetrzymując guzik na komuterze.
Po restarcie z menu gruba wybrałem Ubuntu i ... do tej pory nie udało mi się go uruchmić.
Pojawia się m.in taki komunikat:
Kod: Zaznacz cały
kernel panic - not syncing - attempted to kill init
Kod: Zaznacz cały
./init: relocation error: ./init: symbol __abort_msg, version GLIBC_PRIVATE not defined in file libc.so.6 with link time reference
Chciałem podejżeć syslog ale ostatni wpis jest z dnia kiedy nastąpiła ta awaria, pomimo tego, że włączyłem rejestrowanie do tego logu podczas startu systemu.
Proszę o pomoc. Chciałbym uniknąć re-instalacji systemu. Jak to zrobić?
Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne wskazówki.
EDIT:
Hej
Nikt z was nie spotkał się z tym problemem?? Czy po prostu jest tak banalny, że szkoda gadać??
Nie wiem jakie info więcej zamieścić by dokładniej przybliżyć problem.
Proszę o pomoc.
Pzdr!