Nie można przewijać filmu HD ni w Totemie czy SMPlayer
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86_64
Nie można przewijać filmu HD ni w Totemie czy SMPlayer
Filmy chodzą płynnie, nie ma poblemu. Jednak nie mogę go przewinąć. W SMPlayer klikam na pasek stanu, to suwak się przesunie, ale film nie, idzie cały czas. W Totemie nie mogę nawet przesunąć suwaka. Strzałki w żadnym z tych programów nie działają w tym przypadku.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: Nie można przewijać filmu HD ni w Totemie czy SMPlayer
Nie wiem jak Ci pomóc ale spróbuj VLC.
- lalson
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
Jaki masz sprzęt?
kontakt ze mną via jabber lalson@jabster.pl
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Brak
Chyba wiem co jest powodem. Jedna z paczek mogła być coś "walnięta". Razpakowało, ale parenaście minut przed końcem film się zatrzymuje. Ściągam jeszcze raz i zobaczymy. Turion 2GHz, 2GB RAM, Radeon Xpress 256MB.
Tak, chyba błąd jest w samym pliku. Przed chwilą sprawdzałem inny film w HD o tych samych parametrach i bez problemu moge przeskakiwać do wybranego momentu filmu. Chociaż fakt, faktem nie powinno być problemu z przesuwaniem filmu. Widocznie SMPlayer potrzebuje wartość końcową filmu aby można było przesuwać, czy jak to jest?
Niestety, ponownie ściągnięty film dalej nie daje się przesuwać. Pobrałem za radą VLC i da się przesuwać. Po wybraniu momentu na chwile jakby się wiesza, potem jest dźwięk, a po paru sekundach pojawia się obraz, ale przycina się i widać klocki na krawędziach przedmiotów. I jeszcze lektora nie ma, to pewnie gdzieś w ustawieniach trzeba pogrzebać.
Tak, chyba błąd jest w samym pliku. Przed chwilą sprawdzałem inny film w HD o tych samych parametrach i bez problemu moge przeskakiwać do wybranego momentu filmu. Chociaż fakt, faktem nie powinno być problemu z przesuwaniem filmu. Widocznie SMPlayer potrzebuje wartość końcową filmu aby można było przesuwać, czy jak to jest?
Niestety, ponownie ściągnięty film dalej nie daje się przesuwać. Pobrałem za radą VLC i da się przesuwać. Po wybraniu momentu na chwile jakby się wiesza, potem jest dźwięk, a po paru sekundach pojawia się obraz, ale przycina się i widać klocki na krawędziach przedmiotów. I jeszcze lektora nie ma, to pewnie gdzieś w ustawieniach trzeba pogrzebać.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
To chyba już taki urok Ubuntu. W SMPlayer jest przewijanie 10s, 1m i 10 minut, to jakoś działa. (Prawo, Góra, PgUp)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: Inna
Ja mam też problemy z przewijaniem w Smplayer, mianowicie po wciśnięciu 2 czy 3 razy strzałki w lewo lub w prawo zamiast dźwięku słychać głośny szum. Czy ktoś wie jak temu zaradzić?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
Re: Nie można przewijać filmu HD ni w Totemie czy SMPlayer
Problem widzę powstał dość dawno, ale nie został rozwiązany, a ja właśnie trafiłem na coś identycznego... Nie chodzi nawet o filmy w HD, ale o zwykłe. Mam sobie serial i niektóre odcinki spokojnie da się przewinąć, zaś w jednym wystąpił właśnie taki błąd, że mogę sobie wciskać strzałki prawa lewa ile zechce ale nic z tego, tak samo jeśli myszką próbuję przesunąć suwak. Nie wiecie czego to może być wina? mam najnowsze xubuntu 11.04
- brezniew
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
Re: Nie można przewijać filmu HD ni w Totemie czy SMPlayer
To nie wina SMplayera/Mplayera tylko filmu. Najczęściej to można zaobserwować przy włączaniu uszkodzonego lub nieściągniętego w całości filmu. Z takimi plikami lepiej radzi sobie VLC.