Na początek chciałbym się przywitać z użytkownikami i administracją forum, którzy zajmuje się tematyką o tak wspaniałym systemie

Moim problemem jest niemożliwość znalezienia sterowników do karty wymienionej w tytule czyli nvidia GeForce 130m Gt 512 DDR3... nie znalazłem finalnych sterowników, ani bety na stronie nvidi, ale czytałem parę tematów howto z google jednak nie jestem w stanie wszystkiego pojąć przez język angielski (użyłem tłumacza, ale tak przetłumaczył, że..

Moja dziewczyna zakupiła w lipcu laptopka Lenovo IdeaPad y550... standardowo wgrany był Windows Vista Home Premium 32 bit, ale chciałem nową osobę zapoznać z systemem Linux, jednak wiem, że bez sterowników do grafiki dziewczyna nie przesiądzie się z visty bo lubi tzw. "wodotryski'

Moje pytanie jest następujące: Czy właściciele tych kart poradzili sobie jakoś z tym fantem, bądź czy Karmic Koala będzie już w stanie obsłużyć daną kartę, a może jakieś inne sterowniki można zastosować?? bądź istnieje jakieś zupełnie inne rozwiązanie problemu