Pidgin nie wyświetla ikonki w tray'u
- reventon
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Pidgin nie wyświetla ikonki w tray'u
Witam!
Mam problem z Pidginem, otóż w miejscu ikonki powiadamiającej o moim stanie jest czarny prostokąt z czerwonym kółkiem, tak jakby nie było ikon tray'a w folderze /pixmaps. Próbowałem już reinstalacji, łącznie z usuwaniem folderów konfiguracyjnych, lecz nic to nie zmieniło. Prawa plików są ok, nawet jak przywróciłem folder z oryginalną konfiguracją nic to nie dało. Wiem, że ten temat był już poruszany, ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem.
Jak lub jakim polecaniem mogę usunąć pidgina tak, aby pozbyć się całej jego konfiguracji? Polecanie całkowite usunięcie w synapticu wcale tego nie robi.
Pozdrawiam!
Mam problem z Pidginem, otóż w miejscu ikonki powiadamiającej o moim stanie jest czarny prostokąt z czerwonym kółkiem, tak jakby nie było ikon tray'a w folderze /pixmaps. Próbowałem już reinstalacji, łącznie z usuwaniem folderów konfiguracyjnych, lecz nic to nie zmieniło. Prawa plików są ok, nawet jak przywróciłem folder z oryginalną konfiguracją nic to nie dało. Wiem, że ten temat był już poruszany, ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem.
Jak lub jakim polecaniem mogę usunąć pidgina tak, aby pozbyć się całej jego konfiguracji? Polecanie całkowite usunięcie w synapticu wcale tego nie robi.
Pozdrawiam!
- RA1D3N
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
Odp: Pidgin nie wyświetla ikonki w tray'u
Konfiguracja dla twojego konta znajduje się w folderze ~/.purple/, ale wydaje mi się że to nie jest problem z configiem, pokaż screena z tą dziwną ikoną.
Linux user number #496097
- reventon
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:

To jest ikona ewidentnie sygnalizująca brak elementu do wyświetlania, ale przecież wszystko jest ok i powinno się wyświetlać. Miałem kiedyś zmienione ikony traya i działało.
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
może to zbyt proste, ale sprawdź czy masz ustawione w preferencjach wyświetlanie ikony...
- reventon
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Sprawdziłem, ale przecież widać, że powinna się wyświetlać, a niby nie ma ikon w folderze. Po aktualizacji zmienił mi się motyw tych ikon na domyślny, chciałem zmienić na własne które miałem wcześniej i zonk. Może jakaś aktualizacja pomoże, ale na razie nic nie ma.
- RA1D3N
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
A może te twoje są za duże? Sprawdź foldery w /usr/share/pixmaps/pidgin/tray nazwa folderu odpowiada wielkości grafiki np. 16 == 16x16 itp.
Linux user number #496097