Cod 4-Błędy graficzne,przycinanie

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
Awatar użytkownika
atomix
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Cod 4-Błędy graficzne,przycinanie

Post autor: atomix »

Witam

Przy graniu w Cod 4 cały czas występują błedy graficzne,gra zwalnia itp.Instalowalem ja na wine tylko z directx,sterowniki do karty graficznej (Geforce 8600 GT) mam najnowsze.

Zamieszczam także film demonstrujący mój problem
http://www.youtube.com/watch?v=Clpf-znFH1s&

EDIT:
Odświerzam
adrikux

Odp: Cod 4-Błędy graficzne,przycinanie

Post autor: adrikux »

Standardowe pytanie brzmi, czy masz włączonego Compiza. Sądząc po dolnym docku oraz sposobie maksymalizacji okien przedstawionym na filmiku, mam wrażenie aktywnego Compiza. Obniża on jakość działania aplikacji 3D, a zwłaszcz gier. Tak więc zastąp go standardowym Metacity. Wydaje mi się, że problem niepoprawnego wyświetlania tekstur związany jest z renderingiem. W wine regedit, w gałęzi HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Wine -> Direct3D znajduje się wpis OffscreenRenderingMode dotyczący sposoby "wyświetlania tekstur". Spróbuj uruchomić grę podając w tym kluczu wartość backbuffer lub fbo. Sprawdź czy jest różnica w wyświetlaniu tekstur po ustawieniu określonej wartości.
Awatar użytkownika
atomix
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Cod 4-Błędy graficzne,przycinanie

Post autor: atomix »

Niestety nic nie pomogło
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”