Ultrastar NG - gdzie wrzucać piosenki?
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Ultrastar NG - gdzie wrzucać piosenki?
Zainstalowałem ultrastar-ng i ultrastar-ng-gstreamer (jest w synapticu jeszcze ultrastar-ng-xine, ale jak próbuje tamto zainstalować, chce mi wywalić się gstreamer). Gdzie można wrzucać piosenki, do jakiego folderu?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
Odp: Ultrastar NG - gdzie wrzucać piosenki?
tez bym chetnie sie dowiedzial gdzie wrzucac piosenki 

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
Już rozpracowałem tą gre
Od wersji bodajże 0.3 zmienili nazwe na Performous (w repetytorium jej nie ma, można ją ściągnąć z oficjalnej strony - http://performous.org/install.html).
Foldery na piosenki znalazłem tak, że podejrzałem uruchamianie się gry w terminalu - przeszukiwała tam kolejno sporo folderów w poszukiwaniu piosenek - sporo systemowych folderów, oraz folder songs w folderze .ultrastar w naszym folderze domowym (jeżeli takowego nie macie - ja nie miałem - wystarczy go utworzyć): folder_domowy/.ultrastar/songs/ - i tam można wrzucać piosenki
Jak utworzycie folder .ultrastar (i w nim podfolder songs), jeżeli ponownie wejdziecie w wasz domowy folder, pewnie ten folder zniknie - dodając kropkę przed nazwą folderu oznaczamy go jako ukryty - aby się pokazał wystarczy kliknąć w naszym folderze domowym CTRL + H (pokaż/ukryj ukryte pliki/foldery).
Na oficjalnej stronie gry jest też kilka darmowych piosenek.

Foldery na piosenki znalazłem tak, że podejrzałem uruchamianie się gry w terminalu - przeszukiwała tam kolejno sporo folderów w poszukiwaniu piosenek - sporo systemowych folderów, oraz folder songs w folderze .ultrastar w naszym folderze domowym (jeżeli takowego nie macie - ja nie miałem - wystarczy go utworzyć): folder_domowy/.ultrastar/songs/ - i tam można wrzucać piosenki

Jak utworzycie folder .ultrastar (i w nim podfolder songs), jeżeli ponownie wejdziecie w wasz domowy folder, pewnie ten folder zniknie - dodając kropkę przed nazwą folderu oznaczamy go jako ukryty - aby się pokazał wystarczy kliknąć w naszym folderze domowym CTRL + H (pokaż/ukryj ukryte pliki/foldery).
Na oficjalnej stronie gry jest też kilka darmowych piosenek.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
dzięki, też szukałem i nawet na homepage projektu jest źle podane.
;d
;d