[SOLVED]Call of Duty 1 obraz mdf instalacja
[SOLVED]Call of Duty 1 obraz mdf instalacja
Jak w temacie , mam pytanie odnosnie instalacji. Gre posiadam w 2 obrazach plyta 1 i 2 Jak instaluje gre przez AceISO 1 płyta wchodzi ładnie , ale 2 juz nie moge spasowac , inaczej jest zamontowana ale nie widzi jej instalator , wie może ktos jak moge ja zainstalowac?? Dodam ze obrazy wypaliłem z orginalnych płyt przy pomocy alcohol 120% na win xp juz pare latek temu , tez mam dodatek cod uo . Bede wdzieczny za kazda porade. Pozdrawiam
- Kalokagathii
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Call of Duty 1 obraz mdf instalacja
ściągnij sobie programik Gmount-iso. Jest tak programik zrobiony by montował płytę cały czas w jednym napędzie, tylko że to nie jest wirtualny napęd tylko ten który masz zamontowany w komputerze. Więc musisz wyjąć płytę z napędu by wszystko dobrze działało. Miałem ten sam problem przy instalacji ut2004 który jest na 6 płytkach ; p
Obsługa programu dosyć prosta:
1. w Image File wskazujesz ścieżkę do tego pliku z obrazem
2. w Mount point wskazujesz napęd w którym chcesz zamontować (doradzam cdrom0)
3. klikamy na Mount.
4. Jak trzeba zmienić płytę to NAJPIERW klikamy na Unmount
5. powtarzamy punkt od 1 do 4
Obsługa programu dosyć prosta:
1. w Image File wskazujesz ścieżkę do tego pliku z obrazem
2. w Mount point wskazujesz napęd w którym chcesz zamontować (doradzam cdrom0)
3. klikamy na Mount.
4. Jak trzeba zmienić płytę to NAJPIERW klikamy na Unmount
5. powtarzamy punkt od 1 do 4
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Kontakt:
zobacz (konwersja z .mdf do .iso):
Kod: Zaznacz cały
http://www.ubucentrum.net/2008/05/konwersja-obrazw-mdfmds-do-iso.html
To juz zrobiłem , pobiegłem do sklepu i kupiłem płytki teraz wezme sie za wypalanie8)
Ale nadal nie moge zamontowac 2 płytki [ tym razem juz iso ] nadal instalator jej nie widzi. A chciał bym montowac to z dysku a nie z płyty cd - z dysku idzie szybciej.
EDIT:
Wiec sa jakies pomysły?? jak to zainstalowac!
Ale nadal nie moge zamontowac 2 płytki [ tym razem juz iso ] nadal instalator jej nie widzi. A chciał bym montowac to z dysku a nie z płyty cd - z dysku idzie szybciej.

EDIT:
Wiec sa jakies pomysły?? jak to zainstalowac!
- Kalokagathii
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
po co Ci płytki?
ja dalej proponuje moim pomysłem, tylko że najpierw użyj tego mdf2iso na tych obrazach mdf. a jeśli masz już iso to chyba wiesz co robić
ja dalej proponuje moim pomysłem, tylko że najpierw użyj tego mdf2iso na tych obrazach mdf. a jeśli masz już iso to chyba wiesz co robić
No dokładnie ma juz iso, ale po wgraniu 1 płytki woła 2 to juz jazda:roll:montuje 2 i nic niewidzi jej. A na orginalnych płytach mam taki bład, nie moze rozpakowac pliku pak3-cos tam.Wlazłem żonie na windowsa tam ok wszystko poszło jak po maśle < niech szla............. te okienko> i z ubuntu juz moge grac ale nie oto mi chodziło . Ja chce walnac normalna instalke , normalnie zikony właczyc gre i grac. Ale zaden ztych pomusłow nie działa przynajmniej umnie.
- salemus
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 19.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Zmontuj pierwszy obraz skopiuj wszystko jak leci do (powiedzmy) folderu "cod", zamontuj drugi obraz i skopiuj do tego samego folderu. Odpal instalke.
Zwykle działa więc kto wie może i teraz
Zwykle działa więc kto wie może i teraz

- salemus
- Serdeczny Borsuk
heh pomysł tak głupi że sam się zdziwiłem że to sobie zaproponowałem ale... skoro jesteś zdesperowany to może spróbuj 
znowu skopiuj zawartości płyt ale do dwóch oddzielnych folderów odpal instalkę z folderu do którego kopiowałeś zawartość CD1 kiedy zawoła o CD2 wywal wszystko z folderu gdzie wystartowałeś z instalką i tam wklej pliki z CD2 a nóż się uda

znowu skopiuj zawartości płyt ale do dwóch oddzielnych folderów odpal instalkę z folderu do którego kopiowałeś zawartość CD1 kiedy zawoła o CD2 wywal wszystko z folderu gdzie wystartowałeś z instalką i tam wklej pliki z CD2 a nóż się uda

To też nic nie dało, kurcze przeciesz ludzie jakos w ta gre na ubuntu chyba graja?? Instaluja ja bezposrednio na ubu tak mi sie wydaje 

- atomix
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Architektura: x86
MAM ROZWIĄZANIE!!!!!!
Gdy instalator zapyta o drugi dysk anuluj ale gdy zapyta o odinstalowanie resztek daj nie.Wtedy wystarczy skopiować pliki z folderu setup/data/main do /twoja/sciezka/do/gry /Main.Jeśli po skopiowaniu będą miały ikonkę kłodki to zaznacz je i PPM--->Uprawnienia zmień na odczyt i zapis i zaznacz zezwolenie na wykonanie pliku jako program.
Gdy po uruchomieniu gry ekran stanie sie za jasny i nieczytelny to wejdź w opcje grafiki i wyłącz pełny ekran
Pozdrawiam
Atomix
Gdy instalator zapyta o drugi dysk anuluj ale gdy zapyta o odinstalowanie resztek daj nie.Wtedy wystarczy skopiować pliki z folderu setup/data/main do /twoja/sciezka/do/gry /Main.Jeśli po skopiowaniu będą miały ikonkę kłodki to zaznacz je i PPM--->Uprawnienia zmień na odczyt i zapis i zaznacz zezwolenie na wykonanie pliku jako program.
Gdy po uruchomieniu gry ekran stanie sie za jasny i nieczytelny to wejdź w opcje grafiki i wyłącz pełny ekran
Pozdrawiam
Atomix
Dzieki Atomix Działa ge odpalam z foderu gdzie jest zainstalowana , ale juz nie musze włazic przynajmniej na windowsa.atomix pisze:MAM ROZWIĄZANIE!!!!!!
Pozdrawiam
Atomix
EDIT:
Jeszcze raz odkopie temat , ale juz winnym kierunku. Dokładnie to sa 2 Sprawy 1 -- Działa mi tylko MP i tez nie dokonca jak chce wbic sie na server obojentnie jaki wywala mi bład , nie prawidłowy klucz. Dostałem palpitacji oka jak to zobaczyłem bo mam orginalny klucz. Ma windowsie wchodze na kazdy server. 2 problem -- SP nie da sie za zadne skary zamontowac ani obrazu płyty ani samej płyty z orginałem nie widzi jej i juz. Na domiar złego nawet crack nie moge nigdzie znalesc. Ma ktos pomysł dlaczego ubuntu robi mi takie schody przy tej grze??
- salemus
- Serdeczny Borsuk
Co do multiplayer: Sprawa jest smutna... mianowicie musisz grać na serwerach BEZ punkbustera niestety wine nadal (tyle lat i co ?) nie obsługuje window$owej wersji PB
co do singleplayer: a crackować próbowałeś ?
tu powinieneś znaleźć http://www.gamecopyworld.com <----- wiem iż nie wolno podawać linków do plików ułatwiających życie piratom jednak ja podaję tylko "przydatną w życiu stronkę" a nie sam link do niewygodnych plików 
co do singleplayer: a crackować próbowałeś ?

GNU/Linux is like a Wigwam – no Windows, no Gates, Apache inside.
Odp: [SOLVED]Call of Duty 1 obraz mdf instalacja
Problem rozwiazany dzieki wszystkim za pomoc, pozdrawiam.