Ikony od dźwięku

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
Hfastmet
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Ikony od dźwięku

Post autor: Hfastmet »

Witam wszystkich bardzo serdecznie, albowiem jestem nowy :)

Jestem szczęśliwym posiadaczem Ubuntu 9.10 i w ferworze ustawień usunąłem z panelu ikony z dźwiękiem i siecią wifi. Były one w prawym górnym rogu obok daty i godziny. (środowisko Gnoma).

Moje pytanie brzmi jak je przywrócić (ikona od dźwięku i sieci bo one są razem) oraz kolejne pytanie, gdzie dokonam ustawień zdarzeń dźwiękowych (takie coś jak w Windzie np. melodyjka na start, usuń kosz itp). Dzięki wszystkim za jakiekolwiek sugestie.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Odp: Ikony od dźwięku

Post autor: bear7 »

Prawym przyciskiem myszy na górnym panelu i naciśnij "dodaj do panelu". Następnie odszukaj i wybierz z listy "obszar powiadomienia" i dodaj.
Co do ustawień dźwięku, to chyba jedynie w System/Preferencje/Dźwięk.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Hfastmet
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Ikony od dźwięku

Post autor: Hfastmet »

Dzięki bear7 ikonki faktycznie wróciły :)

Natomiast te ustawienia dźwięków to w tym miejscu gdzie mówisz mam tylko jakieś z grubsza enigmatyczne ustawienia poziomów głośności i jeszcze kilka zakładek ale zdarzeń tam nie ma. Takie coś widziałem gdzieś na forum w ubuntu bodajże 7.1 ale w 9.1 wygląda to trochę inaczej.

Więc może trzeba coś doinstalować??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”