opóźnienie napisów (totem,mplayer)
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
opóźnienie napisów (totem,mplayer)
Witam. Mam problem z napisami do obojętnie jakiego filmu tzn nie są wpasowane do danej kwestii.. są duzo opóźnione. obojętnie jaki program używam czy totem czy mplayer. Na xp było dobrze.
//ka_o_3991: popraw tego orta
//ka_o_3991: popraw tego orta
- ka_o_3991
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Odp: problem z napisami
przesunięcie jest cały czas o taki sam czas czy zmienia się?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: problem z napisami
raczej taki sam odstęp czasu. przy włączaniu napisów w programie niby jest ok tzn wyświetlają sie z początkiem filmu a potem sie opóźniają
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
Re: opóźnienie napisów (totem,mplayer)
Sory za wykop.
Mam to samo.
W każdym programie jaki mi się udało zainstalować. Napisy z czasem są coś bardziej przyspieszone.
Ubuntu 11.04 ppc.
Ktoś pomoże?
Mam to samo.
W każdym programie jaki mi się udało zainstalować. Napisy z czasem są coś bardziej przyspieszone.
Ubuntu 11.04 ppc.
Ktoś pomoże?
- rob006
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Kontakt:
Jesteś pewien że napisy są prawidłowe? Niektóre formaty napisów określają czas wyświetlania danej kwestii poprzez numer klatki - filmy z różnym fps będą miały wtedy różne te wartości i jeśli masz nieprawidłowe napisy, będą się one rozjeżdżać.
VLC ma możliwość dostosowania prędkości wyświetlania napisów, możesz skorzystać z konwerterów napisów (są dostępne online) i dopasować je do danego fps.
VLC ma możliwość dostosowania prędkości wyświetlania napisów, możesz skorzystać z konwerterów napisów (są dostępne online) i dopasować je do danego fps.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.10
Problem w tym, że vlc nie da się zainstalować.
Napisy są na 100% ok. Zresztą zaraz sobie sambą podeślę na Ubuntu 11.10 (32bit intel) i sprawdzę. Jak nic nie dopiszę znaczy, że napisy są na 101% ok.
Ten problem już występował w necie, ale nigdzie nie było rozwiązania. Gdzieś chyba coś czytałem, że program źle odczytuję liczbę fps z filmu i stąd taki placek.
edit:
heh... głupia sprawa, ale wygląda, że to faktycznie wina napisów... A taki byłem przekonany... No cóż, przepraszam i dziękuję. Pozdrawiam
Jeśli mi się pogląd znowu odmieni to napiszę
Napisy są na 100% ok. Zresztą zaraz sobie sambą podeślę na Ubuntu 11.10 (32bit intel) i sprawdzę. Jak nic nie dopiszę znaczy, że napisy są na 101% ok.
Ten problem już występował w necie, ale nigdzie nie było rozwiązania. Gdzieś chyba coś czytałem, że program źle odczytuję liczbę fps z filmu i stąd taki placek.
edit:
heh... głupia sprawa, ale wygląda, że to faktycznie wina napisów... A taki byłem przekonany... No cóż, przepraszam i dziękuję. Pozdrawiam
Jeśli mi się pogląd znowu odmieni to napiszę