klawiatura bezprzewodowa TRACER
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86
klawiatura bezprzewodowa TRACER
Kupiłem od znajomego klawiature i mysz bezprzewodową firmy Tracer, z myszy jeszcze nie korzystałem bo bateria dobrze nie naładowana ale klawiatura zachowuje się dziwnie: przy pisaniu połyka litery albo przerywa, jedna litera wychodzi czasem kilka razy czy zablokuje się przy wciskaniu alt w celu zmiękczenia znaku.
Nie wiem czy za słabe akumulatorki... le ładowałem je albo inna przyczyna może dlatego że 1.2v volt włożyłem zamiast 1.5 ale to też bez sensu bo włożyłem baterie Duracel 1.5v i dalej klawiatura litery połykała, a na odbiorniku zielona lampka migała przy każdym naciśnięciu klawiatury, więc łączność jest a może za słaby sygnał z klawiatury?
Proszę o radę, co może być tego przyczyną?
Kupiłem od znajomego klawiature i mysz bezprzewodową firmy Tracer, z myszy jeszcze nie korzystałem bo bateria dobrze nie naładowana ale klawiatura zachowuje się dziwnie: przy pisaniu połyka litery albo przerywa, jedna litera wychodzi czasem kilka razy czy zablokuje się przy wciskaniu alt w celu zmiękczenia znaku.
Nie wiem czy za słabe akumulatorki... le ładowałem je albo inna przyczyna może dlatego że 1.2v volt włożyłem zamiast 1.5 ale to też bez sensu bo włożyłem baterie Duracel 1.5v i dalej klawiatura litery połykała, a na odbiorniku zielona lampka migała przy każdym naciśnięciu klawiatury, więc łączność jest a może za słaby sygnał z klawiatury?
- darthsidious
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: klawiatura bezprzewodowa TRACER
Zsynchronizuj bazę z klawką przeważnie przycisk connect na spodzie klawy lub myszy i na bazie. Sprawdź też czy pracują na tym samym kanale i ewentualnie zmień kanał na inny bo może coś zakłóca (komórka itp). A co do baterii 1.2 to na 100% za mało.
Dothan 1.7GHz / 768MB DDR / 64GB SSD PQI / ATI 9600 - 128MB VRAM
Core2Duo T9300 / 4GB DDR2 / 160GB HDD + TurboMemory 1GB / GF 8600GT - 256 VRAM
Core2Duo T9300 / 4GB DDR2 / 160GB HDD + TurboMemory 1GB / GF 8600GT - 256 VRAM
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
Sam uzywalem kiedys takiego zestawu, Tracera wlasnie. Jakosc wedlug mnie byla beznadziejna -- "lykanie" znakow wystepowalo najczesniej przy zlym umiejscowieniu klawiatury/myszy wzgledem odbiornika. Mysz toz samo -- w najgorszych momentach kursor poruszal sie jak po centymetrowej siatce. Jakakolwiek praca (nie wspominajac o graniu) byly niemozliwe; niezaleznie od stanu naladowania akumulatorow.
Byc moze uda Ci sie znalezc takie ulozenie wszystkich komponentow zestawu, ktore wyeliminuja takie objawy (ma znaczenie i wysokosc, i odleglos horyzontalna), ale wedlug mnie szczerze mowiac szkoda czasu i zdrowia na pozniejsze poprawki i irytacje spowodowana mankamentami, o jakich wspomniales.
Byc moze uda Ci sie znalezc takie ulozenie wszystkich komponentow zestawu, ktore wyeliminuja takie objawy (ma znaczenie i wysokosc, i odleglos horyzontalna), ale wedlug mnie szczerze mowiac szkoda czasu i zdrowia na pozniejsze poprawki i irytacje spowodowana mankamentami, o jakich wspomniales.
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Inne
a gdzie sprawdzić czy mysz i klawiatura pracuja na tym samym kanale?
Odnośnie ostatniego posta to coś w tym racji jest bo próbowałem na różne sposoby wielu rzeczy i połykała klawiatura znaki.
A dziwne to jest bo klawiature ustawiłem tyłem do odbiornika w odległości 2 m przy samej ścianie i podobny objaw jak przy bliskim ustawieniu jakby to różnicy nie robiło.
Odnośnie ostatniego posta to coś w tym racji jest bo próbowałem na różne sposoby wielu rzeczy i połykała klawiatura znaki.
A dziwne to jest bo klawiature ustawiłem tyłem do odbiornika w odległości 2 m przy samej ścianie i podobny objaw jak przy bliskim ustawieniu jakby to różnicy nie robiło.