Ripper CD do FLAC'a
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Ripper CD do FLAC'a
Witam. Szukam jakiegoś dobrego rippera płyt audio cd do formatu FLAC.
Na necie nic nie znalazłem:pt36:
Na necie nic nie znalazłem:pt36:
"Z Beznadziejną Ciszą Wielu Chce Walczyć, Lecz Większość Partaczy Wraca Bez Tarczy"
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Odp: Ripper CD do FLAC'a
Zdefiniuj "dobry" 
Moze tak?
A poza tym http://lmgtfy.com/?q=linux+cd+ripper+flac

Moze tak?
Kod: Zaznacz cały
cdparanoia -q -d /dev/hdd 1- - | flac - -o file.flac
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Dobry to taki, który zrippuje bezbłędnie i dobrze zakoduje w dobrej jakości, bo to różnie bywa.
Zrippowałem jakimś programem do MP3, w tagach były polskie znaki i zamiast nich zrobiły się krzaczki :/ Troche irytujące, musiałem ręcznie potem poprawiać.
Zrippowałem jakimś programem do MP3, w tagach były polskie znaki i zamiast nich zrobiły się krzaczki :/ Troche irytujące, musiałem ręcznie potem poprawiać.
"Z Beznadziejną Ciszą Wielu Chce Walczyć, Lecz Większość Partaczy Wraca Bez Tarczy"
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Kontakt:
Podpinam się pod temat.
Generalnie poszukuję programu, który pozwala dowolnie zdefiniować jak mają wyglądać dane wyjściowe, tworzy poprawnie tagi, no i ripuje ładnie do FLAC'a.
Sound Juicer - niby dobrze zgrywa, ale ma mało opcji wyboru jak ma wyglądać katalog/utwór co sprawia, że za każdym razem muszę edytować tagi.
RipperX - a tu wszystko tworzy ładnie, tylko nie rozumiem dlaczego tagi utworu znowu są pomijane (pomimo zaznaczonej opcji by je robił)
Generalnie poszukuję programu, który pozwala dowolnie zdefiniować jak mają wyglądać dane wyjściowe, tworzy poprawnie tagi, no i ripuje ładnie do FLAC'a.
Sound Juicer - niby dobrze zgrywa, ale ma mało opcji wyboru jak ma wyglądać katalog/utwór co sprawia, że za każdym razem muszę edytować tagi.
RipperX - a tu wszystko tworzy ładnie, tylko nie rozumiem dlaczego tagi utworu znowu są pomijane (pomimo zaznaczonej opcji by je robił)
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
Do takich zastosowań zazwyczaj wykorzystuje aplikację o nazwie Asunder - może to przypadnie Wam do gustu?
Work less, climb more