Keane pisze:System jest po to, żeby go używać a nie zmuszać go co chwię do obsługi jakiegos tam sprzętu który i tak nie będzie w peni działał.
Zanim kupisz nowy sprzęt sprawdź czy będzie poprawnie działał na Linuksie. Myślisz,że w przypadku innych systemów kłopoty tego typu nie występują?
Keane pisze:Obok Linuksa mam również Vistę. Nie mam pojęcia dlaczego ludzie jeżdżą po tym systemie, pewnie nie widzieli go nawet na oczy a mówią o nim że jest to wielkie gówno.
To jest pytanie do klientów firmy Microsoft, a nie do użytkowników systemu Linux. Windows Vista jest kiepskim produktem ze względu na słabe wyniki sprzedaży. Więc Microsoft postanowił wydać Windows 7 i zupełnie nie rozumiem czemu go jeszcze nie używasz.
Keane pisze:Oprócz typowo Windowsowskich problemów (wirusy, fragmentacja) system ten działa dobrze i się nie crashuje, czego niestety nie mogę powiedzieć o Ubuntu.
Zmiana systemu to inny rodzaj problemów do rozwiązania. Mi po prostu obsługa systemu Windows nie odpowiada na problemy o których wspominasz oraz wiele innych.
Keane pisze:Chcę przez to wszystko powiedzieć że konstruktywna krytyka jest potrzebna (a nie jak niektóre dzieciaki piszą że windows to shit a ubuntu jest najlepszy).
Czy czyjaś opinia tego typu cokolwiek zmieniła w tym przypadku?
Keane pisze:W niektórych dziedzinach Linuks musi sie jeszcze sporo nauczyc od Microsoftu. Koniec kropka.
Zupełnie nie rozumiem tego zdania. Jak system operacyjny może
samodzielnie się czegoś nauczyć od innej firmy?
Podsumowując zastanawiam się czemu nie zachęcałaś użytkowników Windows 7 oraz XP do zakupu Windows Vista? Microsoft od ponad 20 lat nie sprzedaje własnej wersji systemu Unix, a więc nie mają praktycznie nic co mogłoby mnie zainteresować.