samoczynna maksymalizacja okien

Najmniejsze, najsłabsze, ale coraz bardziej popularne...
makerekam
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

samoczynna maksymalizacja okien

Post autor: makerekam »

Witam
1 Zainstalowalem netbok remix pl 9.10 na laptopie Toshiba wczoraj zaktualizowalem do 10.4 ,wszystko działa dobrze ale...
wszystkie okna otwieraja sie zmaksymalizowane w obu wersjach
usunalem netbok remix ,ale na gnome dalej to samo
nie mam wlaczonych efektow -wszystko wylaczone
compiz - odinstalowany
zainstalowalem cairo dock ,ale problem z onkami jest caly czas ,wiec raczej to nie wina cairo

ogolnie niby to nie przeszkadza ,ale jest irytujace ciagle cofanie maksymalizacj poprzez ppm
2 Po odinstalowaniu remixa ,pasek cairo ,jak i panele znikaja i pojawiaja sie po poewnym czasie .To znikanie naogol wystepuje po zmianie jakis ustawien pulpitu lub zmian w panelach lub cairo

Walcze z tym od rana ,i juz nie mam pomyslu

nikt się z tym nie spotkał ,czy jest to zatrudne?
a może jednak przeinstalować ?
frytek
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Odp: samoczynna maksymalizacja okien

Post autor: frytek »

jak miałem netbooka to walczyłem z tym samym. oni chyba uważają, że na netbooku trzeba używać jednego programu na raz, bo sprzęt nie udźwignie. z tym, że to nie było ubuntu, tylko specjalne oparte na nim distro pt. easy-peasy z prekonfigurowanym jądrem dla asus eee.

w easy-peasy nie była to funkcja gnome czy compiza tylko programik maximus. trzeba było go odinstalować.
makerekam
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Odp: samoczynna maksymalizacja okien

Post autor: makerekam »

Dziękuje za odpowiedz
gdzieś było wspomniane o tym programie , ale nie znalazłem go ,ani uruchomionego ,ani zainstalowanego , poddałem się i przeinstalowałem system odnowa ,tym razem na normalne ubuntu bez remixa na laptop .
Teraz wszystko działa ,chociaż czasem procesor pracuje na 100% , ale to chyba wina przglądarki bo po zmianie na inną to zużycie spada .

Raz jeszcze dziękuje za podpowiedz

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Netbooki i ultrabooki”