Kgpg - nie szyfruje, operacja wstrzymana

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
raflu2
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86

Kgpg - nie szyfruje, operacja wstrzymana

Post autor: raflu2 »

Zainstalowałem Kubuntu 10.04 dla netbook, na netbooku toshiba NB100 i nie działa mi szyfrowanie plików z gnugp (z gui kgpg). Próbowałem z parami kluczy generowanych na urządzeniu, jak również importowanymi z innego. Przy próbie szyfrowania komunikat: operacja wstrzymana, nie wszystkie pliki zostały zaszyfrowane (czyli żadne)
Na laptopie Toshiba Portage z Kubuntu 10.04 wszystko działa elegancko.
Na forum nie udało mi się nic znaleźć, przeszukałem też Debianowe i nic, tylko o szyfrowaniu bez problemów:)
Bolek12
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: Unity
Kontakt:

Re: Kgpg - nie szyfruje, operacja wstrzymana

Post autor: Bolek12 »

Mam podobny problem.
Dopóki miałem wersję Ubuntu 11.04 jeszcze działało szyfrowanie za pośrednictwem Seahorse, a teraz mam najnowsze wydanie Ubuntu 11.10 i nie działają programy szyfrujące. Programu Seahorse nie ma wcale, a KGpg działa tylko w jedną stronę, czyli mogę odszyfrować starymi kluczami, zaszyfrowane pliki, a nie mogę nowych plików zaszyfrować. Niema w menu kontekstowym pozycji szyfruj.
Chyba trzeba poczekać, aż powstanie wersja KGpg dla nowego Ubuntu, bo nie wiem czy są jeszcze dostępne inne programy do szyfrowania plików?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”