Witam!
Mam taki problem zainstalowałęm csa pod wine i chciałbym zainstalować patcha jednak po próbie jego uruchomienia otrzymóję taki oto piękny komunikat: tytuł okienka to Blocked: wine start /unix
The file '/home/kondes/.wine/dosdevices/c:/Program Files/Valve/lol.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied form an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit.
Jak to rozwiązać czy trzeba nadać nadac prawa do wykonywania w konsoli czy w czym problem? Jeżeli to te prawa to jak ktoś mógłby to niech zapoda polecenie do konsolki a jak nie to przeszukam forum raz dwa i dopizze najwyżej czy się udało
Mam udokumentowaną dysleksje, więc przepraszam za literówki.
Sprzęt: Asus Eee PC 1005px, Intel Atom N450, 1GB RAM, 250GB HDD, Intel GMA3150, Atheros AR8132, Intel Corporation N10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
Programy - > Akcesoria ->Termanal
lub CTRL+Fx ( o ile to jeszcze działa xD ) 7-10 ?
i wpisz
"chmod 777 /home/kondes/.wine/dosdevices/c:/Program Files/Valve/lol.exe"
Pisze ci jak byk , że nie jest odznaczony jako " Wykonawczy " ^^, a sensowniej nie ma praw wykonawczych , pobrane z nie zaufanego źródła.
Tripix pisze:Programy - > Akcesoria ->Termanal
lub CTRL+Fx ( o ile to jeszcze działa xD ) 7-10 ?
i wpisz
"chmod 777 /home/kondes/.wine/dosdevices/c:/Program Files/Valve/lol.exe"
Pisze ci jak byk , że nie jest odznaczony jako " Wykonawczy " ^^, a sensowniej nie ma praw wykonawczych , pobrane z nie zaufanego źródła.
Dzięki, że napisałeś wpadłem na to po założeniu topicka dobrze, że napisałeś rozwiązanie może komuś się przyda.
trzeba będzie podmienić tylko ścieżkę. Pozdrawiam kondes
Mam udokumentowaną dysleksje, więc przepraszam za literówki.
Sprzęt: Asus Eee PC 1005px, Intel Atom N450, 1GB RAM, 250GB HDD, Intel GMA3150, Atheros AR8132, Intel Corporation N10/ICH7 Family High Definition Audio Controller