Lego Indiana Jones 2
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Lego Indiana Jones 2
Witam Szanowne Koleżanki i Kolegów.
Jestem nowym uzytkownikiem zarówno Ubuntu jak i forum. Nie potrafię sobie poradzić z instalacją gry Lego Indiana Jones 2. The Adventure Continues. Potrzebują ją dla syna który BAAARDZOOOO chce zagrać (Ci którzy mają kilkuletnie dzieć zapewne mnie zrozumieją;-)). Doszedłem do momentu w którym gra jest jakby zainstalowana bo słychać muzykę i ruchy postaci reagującej na myszkę ale ekran jest całkowicie czarny i aby z tego stanu wyjść trzeba się wylogować kombinacją klawiszy CTRL+ALT+DEL. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Czy napis na grze "Games for Windows" skazuje mnie na niepowodzenie i uratę 100zł? (chciałem być uczciwy i kupiłem oryginał...) Bardzo proszę o pomoc. Jeżeli ktoś zechce się podzielić ze mną swoją wiedzą to proszę o możliwie najobszerniejsze wyjaśnienia (jestem komputerowym analfabetą). Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc.
Jestem nowym uzytkownikiem zarówno Ubuntu jak i forum. Nie potrafię sobie poradzić z instalacją gry Lego Indiana Jones 2. The Adventure Continues. Potrzebują ją dla syna który BAAARDZOOOO chce zagrać (Ci którzy mają kilkuletnie dzieć zapewne mnie zrozumieją;-)). Doszedłem do momentu w którym gra jest jakby zainstalowana bo słychać muzykę i ruchy postaci reagującej na myszkę ale ekran jest całkowicie czarny i aby z tego stanu wyjść trzeba się wylogować kombinacją klawiszy CTRL+ALT+DEL. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Czy napis na grze "Games for Windows" skazuje mnie na niepowodzenie i uratę 100zł? (chciałem być uczciwy i kupiłem oryginał...) Bardzo proszę o pomoc. Jeżeli ktoś zechce się podzielić ze mną swoją wiedzą to proszę o możliwie najobszerniejsze wyjaśnienia (jestem komputerowym analfabetą). Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
Odp: Lego Indiana Jones 2
Czarno to widzę, bo gry z LEGO raczej słabo idą.
Musisz znaleźć gdzie gra została zainstalowana - najprawdopodbniej w katalogu `.wine` w Twoim katalogu domowym. Katalog pewnie jest ukryty, ale skrót Ctrl+H powinien wyświetlić wszystkie ukryte katalogi. Możliwa ścieżka to coś około /home/twoj_login/.wine/drive_c/
Wejdź w terminal, wklep:
gdzie ścieżka do gry to oczywiście ścieżka do pliku .exe który uruchamia grę - ważna rzecz, żeby była w cudzysłowiu. Poczekaj aż się zwiesi, i wklej błędy które napluje terminal ; )
Musisz znaleźć gdzie gra została zainstalowana - najprawdopodbniej w katalogu `.wine` w Twoim katalogu domowym. Katalog pewnie jest ukryty, ale skrót Ctrl+H powinien wyświetlić wszystkie ukryte katalogi. Możliwa ścieżka to coś około /home/twoj_login/.wine/drive_c/
Wejdź w terminal, wklep:
Kod: Zaznacz cały
wine "ścieżkadogry"
-
- Piegowaty Guziec
bash: /home/arek/.wine/drive_c/Program Files/LucasArts/LEGO? Indiana Jones? 2: jest katalogiem
Po pierwsze to dziękuję za zainteresowanie! Po drugie to cieszę się , że się zawziąłem i SAM:idea: znalazłem ów tajemniczy dla mnie terminal
A po trzecie to wyskoczyło mi coś takiego....
EDIT:
Po wlączeniu gry i tradycyjnej już ciemności na ekranie w terminalu pokazłao się cóś takiego:
wine: could not load L"C:\\Program Files\\LucasArts\\LEGO\00ae Indiana Jones\2122 2.": Niepoprawny uchwyt
Da się to "chwycić"?
Po pierwsze to dziękuję za zainteresowanie! Po drugie to cieszę się , że się zawziąłem i SAM:idea: znalazłem ów tajemniczy dla mnie terminal
EDIT:
Po wlączeniu gry i tradycyjnej już ciemności na ekranie w terminalu pokazłao się cóś takiego:
wine: could not load L"C:\\Program Files\\LucasArts\\LEGO\00ae Indiana Jones\2122 2.": Niepoprawny uchwyt
Da się to "chwycić"?
-
- Piegowaty Guziec
Niesiony nadzieją podbijam wątek....
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Kupiłeś grę dla Windows która jest przeznaczona wyłącznie na ten system. Gdyby była wersja na Linuksa to taka informacja powinna być uwzględnione na pudełku z grą lub znajdowała by się w ofercie jakiegokolwiek sklepu z grami na Linuksa.
Oznaczenia takie jak:
Games for Windows
PS3
X360
Linux CD-ROM/DVD
Mac DVD
Nie biorą się z powietrza i służą do uniknięcia sytuacji w jakiej się znalazłeś.
Status tej gry nie napawa optymizmem. Wydałeś 100 zł na być może ładne pudełko i tyle.
Oznaczenia takie jak:
Games for Windows
PS3
X360
Linux CD-ROM/DVD
Mac DVD
Nie biorą się z powietrza i służą do uniknięcia sytuacji w jakiej się znalazłeś.
Status tej gry nie napawa optymizmem. Wydałeś 100 zł na być może ładne pudełko i tyle.
Wupra.com - polski sklep z grami na Linuksa
TuxPlay.pl - Nowości ze świata gier Linuksowych
TuxPlay.pl - Nowości ze świata gier Linuksowych
- quish
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Kontakt:
I po co sieje defetyzm, he? Inne Lego też miały nie działać, a śmigają jak ta lala. Użyj cracka - nie działają zabezpieczenia przed kopiowaniem, a nie sama gra. Indiany nie sprawdzałem, ale Star Warsy działają mi lepiej niż na śViście
Kliknąłeś dziś pajacyka? www.pajacyk.pl
- IHateErrors
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
Witam, mam problem z grą Lego Indiana Jones 2, która ciągle nie chce mi się włączyć. Po uruchomieniu pojawia się biały ekran, a następnie komunikat:"Failed to create d3d device. Application will now exit. Error = 0x8876086c. Pomimo moich usilnych starań szukania odpowiedzi w internecie, na granicach rozpaczy poruszam na forum ten temat

- pawelloss
- Sędziwy Jeż
- Środowisko graficzne: Blackbox
- Architektura: PPC
- Kontakt:
Zainstaluj directx i wszystko będzie śmigać, a poza tym na necie otworzyło mi się 5stron z tym problemem.
- IHateErrors
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
O.K, ale jaką wersję dx-a zainstalować?
- pawelloss
- Sędziwy Jeż
- Środowisko graficzne: Blackbox
- Architektura: PPC
- Kontakt:
najnowszą, i radzę zmienić system z 7.10 do 10.10.