igotit4free pisze:Obciążasz WINE winą

za lenistwo i nieuctwo użytkownika ...
Czy w firmach takich jak np Google czy EA games pracują "lenie i nieuki"?
Ponieważ te firmy nie wykorzystują już Wine z uwagi na liczne problemy jakie stwarza ten program. To nie jest program przeznaczony do codziennego użytku i doskonale to widać na przykładzie działu gry tego forum. Więc nie oczekuj ,że przeciętny użytkownik będzie zadowolony z Wine.
igotit4free pisze: gość najpierw powinien sprawdzić status aplikacji na WineHQ a dopiero potem ją kupować i próbować uruchamiać.
Status aplikacji?
Kilka lat temu kupiłem kilka gier ,które powinny być prawidłowo obsługiwane przez WINE/Cedega. Jak się okazało wspomniane gry powinny chodzić prawidłowo ,a niestety natrafiłem na liczne problemy. Wiec kwestia statusu aplikacji nie zawsze jest zgodna z prawdą.
igotit4free pisze:Nie zrobił tego, a ty twierdzisz że "został nabrany na WINE" ... to znaczy, że jeśli ja pobiegnę do sklepu i na oślep kupię np. kamerkę internetową a potem się okaże, że ona nie jest obsługiwana pod Ubuntu, to zostałem "nabrany na Ubuntu" ?
Obsługa sprzętu to zupełnie inny temat. Najistotniejsze jest by obsługa programów nie sprawiała użytkownikom kłopotów. Niestety w przypadku Wine jest to niemożliwe.
igotit4free pisze:Używanie Linuksa obliguje do większego wysiłku intelektualnego ...
Tylko w sytuacji ,gdy korzystasz z Wine pod Linuksem
igotit4free pisze: jak gość nie sprawdził statusu LEGO to jest sobie sam winien, nikt go nie nabrał. BTW co masz mu do zaproponowania ? Jest jakieś LEGO "for Lin" ?
Raczej nie dostrzegam, zbyt wielu zainteresowanych tą grą
igotit4free pisze:Przestań atakować pełnoprawny linuksowy projekt, bo źle to wygląda.
Co to znaczy linuksowy projekt? Źle wygląda zalecanie programu ,który prawdopodobnie nie zostanie ukończony. Zwłaszcza gdy dotyczy to początkujących użytkowników Linuksa.
EDIT:
igotit4free pisze:A to współczuję, bo ja grałem w Diablo 2, Dungeon Keepera 2, Half-Life 2, Quake 2, FEAR ... że wymienię tylko GRY, gierek nie wymieniam bo mi się nie chce.

.
Quake 2 pod Wine? W jakim celu uruchamiałeś ta grę pod Wine? Pamiętam gdy kupiłem Mohaa dla Windows i sprawdzałem działanie tej gry pod Cedegą. Ta gra nawet się nie uruchomiła pod Cedegą , a status sugerował bezproblemowe działanie gry. Te opisy nie są w jakikolwiek sposób weryfikowane przez producentów. Dlatego Wine nie jest żadną alternatywą dla zwykłych użytkowników.
igotit4free pisze:Co do meritum ... może platyna nie jest gwarancją niczego, ale "garbage" jest gwarancją 100 % niepowodzenia.
Ludzie nie potrzebują sprawdzania statusu danej gry pod Wine oraz przejmowania się innymi zbędnymi, czasochłonnymi szczegółami technicznymi. Natywne gry dla Linuksa to dość prosta instalacja, aktualizacja oraz uruchomienie gry. To właśnie tego oczekują gracze od każdego systemu operacyjnego , a Wine im tego nigdy nie zapewni.