Realtek AC97 - wejście liniowe nie działa
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Realtek AC97 - wejście liniowe nie działa
Witam. Mam problem z dźwiękiem z wejścia linowego a dokładnie z TV. Na windzie wszystko dobrze działa bo sprawdzałem. Pozostałe dźwięki działały od razu po instalacji. Kombinowałem w ustawieniach ale w zakładce wejście, paski "poruszają" się tylko przy mikrofonie, inne opcje milczą (TV oczywiście włączony). Czy instalacja sterowników powinna rozwiązać ten problem? A jeżeli tak to których najlepiej użyć bo pamiętam kiedyś po zainstalowaniu sterowników dźwięk całkowicie zniknął... 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Realtek AC97 - wejście liniowe nie działa
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem:
chcesz wejściem liniowym puszczać dźwięk z tv bezpośrednio na głośniki, tak?
Sprawdź czy w alsamixer (wpisz to w konsoli) nie masz wyciszonego wejścia liniowego.
Strzałkami (lewo-prawo) wybierasz wyjście/wejście (rozciągnij porządnie okno na szerokość)
strzałkami (góra-dół) ustalasz głośność
klawiszem M na klawiaturze włączasz albo wyłączasz MUTE i na to zwróć uwagę (jak jest wyciszone dane wejście/wyjście, to zamiast liczby jest MM).
chcesz wejściem liniowym puszczać dźwięk z tv bezpośrednio na głośniki, tak?
Sprawdź czy w alsamixer (wpisz to w konsoli) nie masz wyciszonego wejścia liniowego.
Strzałkami (lewo-prawo) wybierasz wyjście/wejście (rozciągnij porządnie okno na szerokość)
strzałkami (góra-dół) ustalasz głośność
klawiszem M na klawiaturze włączasz albo wyłączasz MUTE i na to zwróć uwagę (jak jest wyciszone dane wejście/wyjście, to zamiast liczby jest MM).
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
OMG... Dzięki za pomoc ale czasami się sobie dziwie. Program oczywiście już miałem i kombinowałem ale tylko suwakami zamiast nacisnąć głupie M ... Ehh tak prostej odpowiedzi się nie spodziewałem
Dzięki , pozdro 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Lol, spoko, ważne, że działa Ci już wszystko ;p
Czyli temacik można zamknąć ;]
Czyli temacik można zamknąć ;]