Witam!
Mam następujący problem z najnowszą wersją Ubuntu. Po instalacji, która przebiegła bez problemu, nie mogę zrestartować kompa. Wylogowuje się ze środowiska graficznego i przez cały czas jest wyłączony wyświetlacz, lecz same restartu brak. Muszę zawsze zakończyć to hard resetem, opcja "Wyłącz" działa idealnie.
Nadmienię tylko, że z wersją 9.10 nie miałem żadnych problemów.
Wersja systemu to x64.
Mój notebook to ASUS K70IO z dwurdzeniowym procesorem Intela.
Ubuntu 10.04 nie restartuje
- 40rozbojnik
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: Ubuntu 10.04 nie restartuje
Miałem ten sam problem z wersją 9.10 na laptopie. Podpiąłem się nawet pod podobny wątek na forum, ale rozwiązania jakoś nikt nie znalazł. Obecnie mam zainstalowaną wersję 10.04 x64 i wszystko działa idealnie.
- Ricoh
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Miałem identycznie. 9.10 problem a 10.04 jak ręką odjął.40rozbojnik pisze:Miałem ten sam problem z wersją 9.10 na laptopie. Podpiąłem się nawet pod podobny wątek na forum, ale rozwiązania jakoś nikt nie znalazł. Obecnie mam zainstalowaną wersję 10.04 x64 i wszystko działa idealnie.
Działa w terminalu? :
Kod: Zaznacz cały
sudo reboot
Nigdy się w to nie zagłębiałem, wyłączałem i ponownie włączałem laptopa - u mnie restarty bardzo rzadkie.
- FredDie
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Komenda
nie działa, dokładnie ten sam error. Wynika kolejny błąd który moim zdaniem jest z tym związany. Mam zainstalowane sterowniki do karty (NVidia GT120M) i czasem gdy zrobię hard reset, X'y nie wstają. Zrobię ponownie hard reset, wszystko wraca do normy.
Kod: Zaznacz cały
sudo reboot