apache2 konfikt rtorrent

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
Daedin
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

apache2 konfikt rtorrent

Post autor: Daedin »

No dobra bawimy się dalej Panie Moderator samo zło. :teeh:
zainstalowałem rtorrenta wedle wskazowek z forum i cos musialem popsuc potem chcialem konfigurowac apache2 i nie smiga mi a localhost wyświetla taki tekst:

Kod:

Warning: require_once(wt/cls//ListT.cls.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mereth/public_html/lib/inc/utils.inc.php(40) : eval()'d code on line 4

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'wt/cls//ListT.cls.php' (include_path='/var/www/localhost/htdocs/wtorrent/') in /home/mereth/public_html/lib/inc/utils.inc.php(40) : eval()'d code on line 4

Żebym chociaż wiedział gdzie szukać...
Od niedawna używam Ubuntu, proszę o pomoc.
Ostatnio edytowane przez Daedin ; Dzisiaj o 23:11 Powód: głupi tytuł ponoć
P.S.
Moderatorowi nie proponuje się z niczym zapoznawać jednak proponuje odświeżyć hasło:
Ubuntu jest afrykańską ideologią oznaczającą w skrócie "humanizm dla innych". Wyraża "wiarę w uniwersalne więzy oparte na chęci dzielenia się z innymi, które łączą całą ludzkość". Takie same idee łączą również społeczność dystrybucji Ubuntu Linux - celem tego kodeksu jest ustanowienie fundamentalnych zasad dla tej współpracy.
A pomijając jakiekolwiek filozofowanie, zwykła kultura, zamiast podbudowywania swojego ego imitacją władzy.

//castor_troy: 1. zwykła kultura wymaga stosowania normalnych słów w kontakcie z obcymi ludźmi
2. gdybym miał podobny problem to nie przyszłoby mi do głowy, żeby w wyszukiwarce wpisać "bangla"
3. raz zostałeś poproszony o zmianę tytułu, a potem wątek poleciał
więc nie zgrywaj męczennika

Edit Daedin:
Ad. 2 Mnie też by nie przyszło do głowy
Ad. 1 & 3 Po prostu myślałem, że chodzi o brak precyzji w tytule a nie niewinne słówko "bangla", które jakby nie było jest używane w żargonie internetowym jak i wiele innych słówek, których te forum jest pełne. Określenie "krzaczyć" też jest niedozwolone?
Co to znaczy, że "wątek poleciał"?
atsuki
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: Brak

Odp: apache2 konfikt rtorrent

Post autor: atsuki »

adin, moderator ma racje. tak tytułem wstępu :)

Poza tym, nie ma żadnego konfliktu pomiędzy apacha a rtorrentem. Apacha sie uruchamia normalnie.... więc gdzie tu konflikt? Jedyne co wynika z błedu, który wkleileś to to, że masz pomieszane pliki. Jak byś miał problem ze zrozumieniem języka ang. (wymaga sprawdzeniu paru słówek w słowniku)

"Warning: require_once(wt/cls//ListT.cls.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mereth/public_html/lib/inc/utils.inc.php(40) : eval()'d code on line 4"

"Ostrzeżenie: wymagane (wt/cls//ListT.cls.php): poległem w czytaniu pliku: brak pliku lub katalogu w /home/mereth/public_html/lib/inc/utils.inc.php(40) // zapewne linia 40" sprawdź ścieżki, gdzie co się odwołuje, również gdzie instalowałeś webowy frontend do rtorrenta.

I ogólnie rzecz ujmując, mocną stroną wszystkich opensourcowych systemów jest wsparcie udzielane przez ich użytkowników, ale nie wymagaj.. abyśmy pisali co krok za krokiem, komenda za komendą i literka za literką co masz zmienić. Owszem.. czasem się tak robi bo jest taka potrzeba, szczególnie w bardziej konkretnych ustawieniach systemu... ale w 90% przypadków, wystarczy ze zrozumieniem przeczytać bład - linuks od razu ci powiem co mu nie pasi...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”