Mam problem z Hamachi na moim Ubuntu 10.04. Niby wszystko jest ok, zainstalowałem jak trzeba, ściągnąłem nakładkę gHamachi, ale mimo to kumpel będący pod WinXP nie może się połączyć z serwerem (gramy w Football Managera 2010). U niego pokazuje, że ja mam łączenie, natomiast u mnie jest ok. Po restarcie Hamaka na chwilę jestem online po czym po kilkunastu sekundach znowu wyskakuje u niego łączenie. Ściągnięcie tej samej wersji nic nie dało mimo połączenia nie jest w stanie dostać się do serwera.
Co mam zrobić bo nie chcę rezygnować z Ubuntu tylko dlatego, że nie mogę się połączyć z Hamachi. Może są inne programy VPN na Ubuntu?
Łączenie się z serwerem Hamachi (Lucid Lynx)
- Tomasz Dratewka
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: Problem z połączeniem się z serwerem Hamachi (Lucid Lynx)
Przed kilkoma dniami przechodziłem to samo z moimi znajomymi. Zachciało nam się Grać w Heroesy
Oni mają Win7 a ja Debiana. Sytuacja u nas wyglądała dokładnie jak u Was. Okazało się, że problemem był firewall na Windowsie 

"The box said that I needed to have Windows 98 or better...
so I installed Linux."
so I installed Linux."
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Łączenie się z serwerem Hamachi (Lucid Lynx)
Co do firewalla to raczej nie będzie to ten problem, ponieważ tydzien temu łączyliśmy się ze spokojem na Windach. A teraz występuje problem przy połączeniu Windows - Ubuntu..