Korzystanie z windows zabronione
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Korzystanie z windows zabronione
Zachęcam do przeczytania tego artykułu :
http://nt.interia.pl/komputery/programy ... sa,1487304
Ja osobiście umarłem.. ze śmiechu:craz:. Co wy na to ?
http://nt.interia.pl/komputery/programy ... sa,1487304
Ja osobiście umarłem.. ze śmiechu:craz:. Co wy na to ?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Architektura: x86_64
Odp: Korzystanie z windows zabronione
W Google-u idioci nie siedzą, a skoro jeden z pracowników tak się wypowiedział, a centrala nie skomentowała, więc pewnie to prawda.
Może Google nie jest nie wiadomo jak wielką korporacją, ale mocno opiniotwórczą. Więc pewnie będzie coraz więcej takich migracji, jak teraz w Google, a wcześniej w IBM.
Można tylko się cieszyć.
Może Google nie jest nie wiadomo jak wielką korporacją, ale mocno opiniotwórczą. Więc pewnie będzie coraz więcej takich migracji, jak teraz w Google, a wcześniej w IBM.
Można tylko się cieszyć.
-
- Sędziwy Jeż
też się zastanawiam nad "prawdziwością" tej wypowiedzi, jak będzie - czas pokarze
Faktem jest, że sprawa może zatoczyć szersze kręgi, a jak dotrze do twórców oprogramowania (wiem łudzę się:razz:) to może w końcu sterowniki będą..
Faktem jest, że sprawa może zatoczyć szersze kręgi, a jak dotrze do twórców oprogramowania (wiem łudzę się:razz:) to może w końcu sterowniki będą..
-
- Sędziwy Jeż
Jak dla mnie jest to informacja raczej negatywna niż pozytywna. Uważam, że powinna działać normalna konkurencja między systemami operacyjnymi. Oczywiście konkretna firma ma prawo (w końcu ktoś jest właścicielem lub zarządcą) decydować o używanym oprogramowaniu. Nie widzę jednak potrzeby aby czynić z tego hit medialny.
Z punktu widzenia użytkownika Linuksa sytuacja w Google jest dość obojętna gdyż chodzi tam o wzmocnienie Mac OS w stosunku do Windows a w kolejce jeszcze czeka Google Chrome.
Osobiście oczekuję czasów, w których na rynku będzie obecnych kilka systemów ze znaczącym udziałem. Ja będę używać Linuksa.
Z punktu widzenia użytkownika Linuksa sytuacja w Google jest dość obojętna gdyż chodzi tam o wzmocnienie Mac OS w stosunku do Windows a w kolejce jeszcze czeka Google Chrome.
Osobiście oczekuję czasów, w których na rynku będzie obecnych kilka systemów ze znaczącym udziałem. Ja będę używać Linuksa.
marek
- Heos
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
Zupełnie się nie zgodzę.
Taka rozgłoszona akcja niszczy mit, jakby Windows miał być jedynym słusznym (a czasami jedyny istniejącym) systemem operacyjnym, niszczy mit jakby był niezniszczalny itd...
Ludzie, w większości nie myślą. Robią to co wszyscy, psychologia tłumu. A kiedy dowiedzą się, że Google, firma kolegi i inne instytucje używają nie-windowsa, zaczną się nad tym zastanawiać i może wezmą inną alternatywę pod uwagę.
Taka rozgłoszona akcja niszczy mit, jakby Windows miał być jedynym słusznym (a czasami jedyny istniejącym) systemem operacyjnym, niszczy mit jakby był niezniszczalny itd...
Ludzie, w większości nie myślą. Robią to co wszyscy, psychologia tłumu. A kiedy dowiedzą się, że Google, firma kolegi i inne instytucje używają nie-windowsa, zaczną się nad tym zastanawiać i może wezmą inną alternatywę pod uwagę.
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
- igotit4free
- Przyjaciel
O święta naiwności ... bo to przypadek, że równocześnie ukazują się informacje o tym, że skończyła się era PC - pojmowanego jako jednostkowy, "osobisty" komputer z własnym systemem ( w domyśle Windows), informacje o tym, że Apple jest już "większe" od Microsoftu i informacja o tym, że główny pretendent do roli dominanta na rynku systemów "w chmurze" (Google ze swoim Chrome OS) przesiada się na Maki ...
Normalna gra rynkowa, wojna OSów i tyle, gdzie tu powód do śmiechu ?
.
Normalna gra rynkowa, wojna OSów i tyle, gdzie tu powód do śmiechu ?
.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
- M@rtin
- Sędziwy Jeż
- Środowisko graficzne: Fluxbox
Moim zdaniem to taka mała anty reklama ze strony Google. Teraz zwykły użytkownik komputera po przeczytaniu tego pomyśli, że skoro używa systemu Windows, to do komputera włamią mu się Chińczycy.
-
- Sędziwy Jeż
Takie zdarzenia, jakie prawdopodobnie ma miejsce w Google, dają właśnie nadzieję na normalną konkurencję w sytuacji M$ vs. reszta świata.
Wyobraźcie sobie sytuację, gdyby IBM reklamował swojego czasu OS/2 Warp równie intensywnie jak M$ Windowsa. Sytuacja na rynku OS-ów, wyglądała by znacznie ciekawiej...
Wyobraźcie sobie sytuację, gdyby IBM reklamował swojego czasu OS/2 Warp równie intensywnie jak M$ Windowsa. Sytuacja na rynku OS-ów, wyglądała by znacznie ciekawiej...
-
- Wytworny Kaczor
- Środowisko graficzne: MATE
- Architektura: ARM
Do tej pory nie ma na rynku nic lepszego niż kiedyś był OS/2 Warp.tex_ass pisze:.
perl -e 'print $i=pack(c5,(41*2),sqrt(7056),(unpack(c,H)-2),oct(115),10);'
Inny OS: PLD Linux
Inny OS: PLD Linux
- igotit4free
- Przyjaciel
Najlepsze jest to, że Google uzasadnia przesiadkę względami bezpieczeństwa a ani OS X ani Safari wcale znowu takie bezpieczne nie są.M@rtin pisze:Moim zdaniem to taka mała anty reklama ze strony Google. Teraz zwykły użytkownik komputera po przeczytaniu tego pomyśli, że skoro używa systemu Windows, to do komputera włamią mu się Chińczycy.

.
EDIT:
Warp reklamował się ostro i nie przegrał z powodu reklamy ... przegrał bo nie było na niego aplikacji i "przegrał" z powodu zakulisowej umowy z M$. To był w końcu ich wspólny twór.tex_ass pisze: Wyobraźcie sobie sytuację, gdyby IBM reklamował swojego czasu OS/2 Warp równie intensywnie jak M$ Windowsa. Sytuacja na rynku OS-ów, wyglądała by znacznie ciekawiej...
Nawiasem mówiąc daję wiarę temu, że sukces Microsoftu/Windowsa leży w takich właśnie umowach zawartych w odpowiednim czasie z liczącymi się graczami.
.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
- Sueroski
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
Niektóre komentarze pod tym artykułem mnie przerażają.
Wiedziałem już kilka godzin wcześniej (z komixxy.pl ;] ), ale nagłówek "Windows zabroniony" jest dosyć hardcorowy... przynajmniej wzrok przyciąga
Znając google, jak tylko wyjdzie stabilne Chromium OS to pewnie przejdą na niego, ale "To mały krok dla Google, ale duży dla GNU/Linux'a" ;] może wreszcie ludzie zauważą, że system spod znaku pingwinka też jest do normalnego użytku, a nie tylko dla informatyków (no, choć w Google są informatycy głównie, ale może to przyjmą za zwykłą pracę biurową przez zwykłych użytkowników)
ale widzę, że ekipka GNU/Linuxowców walczy o niszczenie stereotypów ;]Bardzo dobrze, nareszcie widać koniec Google
jeszcze niech tylko zapronią używania procesorów
od AMD i Intela i będzie wspaniały finał. Swoją
drogą chyba nie interesuja się za bardzo tematyką
bezpieczeństwa bo na tym polu 7 akurat wypada dość
dobrze.
Wiedziałem już kilka godzin wcześniej (z komixxy.pl ;] ), ale nagłówek "Windows zabroniony" jest dosyć hardcorowy... przynajmniej wzrok przyciąga
Znając google, jak tylko wyjdzie stabilne Chromium OS to pewnie przejdą na niego, ale "To mały krok dla Google, ale duży dla GNU/Linux'a" ;] może wreszcie ludzie zauważą, że system spod znaku pingwinka też jest do normalnego użytku, a nie tylko dla informatyków (no, choć w Google są informatycy głównie, ale może to przyjmą za zwykłą pracę biurową przez zwykłych użytkowników)
Inny OS = Trisquel 4.5
- frklin
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Openbox
- Kontakt:
http://windowsteamblog.com/windows/b/bl ... aight.aspx - stanowisko ms
DO WYGRANIA TRZY ROUTERY WWW.NIBYBLOG.PL/KONKURS
Trzy lata temu PSA Peugeot-Citroen, a rok później Renault wprowadziło do komputerów biurowych Linuksa. Na ten system postawiła nawet żandarmeria francuska z Saint Tropez.A kiedy dowiedzą się, że Google, firma kolegi i inne instytucje używają nie-windowsa, zaczną się nad tym zastanawiać i może wezmą inną alternatywę pod uwagę.
Jeśli chodzi o firmy, to możemy tutaj wymienić Asusa czy dystrybutora komputerów Maxdata.
Ha, niecałe dwa lata temu 13 tysięcy komputerów z zainstalowanym systemem Linux zamówiły organy samorządowe Filipin.
Ale do czego zmierzam: nawet takie głośne akcje jak te wyżej jakoś nie przyczyniają się wzrostu popularności. I nawet jakby Google dało na stronie głównej napis pt. "bądź bezpieczny - zainstaluj Linuksa" to i tak mało kto poczyniłby taki krok. Bo to wszystko siedzi w psychice. Przez lata umocnił się stereotyp, że wszystkie OSy poza Windowsem to zło.
AsRock N68C-S, AMD Athlon II X2 240 2800MHz, 4GB DDR3 DC RAM, GeForce 9600GS 768MB, Nvidia HDA, WD SATA 500GB, Tracer Highlander 550W
- Witch Lady
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
Phil, o tych wszystkich wcześniejszych akcjach nic nie słyszałam.
A Google.... no wiesz.... ma wielkie przebicie na rynku.

-
- Sędziwy Jeż
Tytuł faktycznie przykuwa uwagę, czemu mnie rozśmieszył ?
Czy ta forma wypowiedzi czegoś wam nie przypomina ?
Ja się tam cieszę z tej medialnej wypowiedzi, google nie jest firmą "garażową" i swoją siłę przebicia ma, natomiast według mnie pokazanie każdego systemu innego niż windows będzie powoli otwierać oczka na istnienie innych systemów .. a to może w końcu doprowadzi do jakiejś uczciwej konkurencji.
Czy ta forma wypowiedzi czegoś wam nie przypomina ?

Ja się tam cieszę z tej medialnej wypowiedzi, google nie jest firmą "garażową" i swoją siłę przebicia ma, natomiast według mnie pokazanie każdego systemu innego niż windows będzie powoli otwierać oczka na istnienie innych systemów .. a to może w końcu doprowadzi do jakiejś uczciwej konkurencji.
- empitt
- Przyjaciel
- Kontakt:
A w MS to nie?no, choć w Google są informatycy głównie, ale może to przyjmą za zwykłą pracę biurową przez zwykłych użytkowników

Google bym nie wierzył, każda firma, która walczy o rynek jest z początku fajna. Gorzej będzie jak zdobędą rynek i będą chcieli ustawiać ludzi pod siebie.a to może w końcu doprowadzi do jakiejś uczciwej konkurencji.
Jeśli chodzi o Google, to zagrywka marketingowa i tyle - przyspieszenie promocji Chrome OS. Osobiście nie mam nic do nich, ale praktyki, które stosują coraz mniej mi się podobają.
Inny OS = Fedora
- jacekalex
- Gibki Gibbon
- Środowisko graficzne: MATE
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux

jeśli chodzi o google to głównym sponsorem było NSA (oficjalna strona internetowa http://www.nsa.gov), teraz są udziałowcami .empitt pisze: Jeśli chodzi o Google, to zagrywka marketingowa i tyle - przyspieszenie promocji Chrome OS. Osobiście nie mam nic do nich, ale praktyki, które stosują coraz mniej mi się podobają.

- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Inne
Mam 22 lata i do niedawna też nie wiedziałem o istnieniu takiego czegoś jak ubuntu!
lecz teraz sytuacja się zmieniła,od zeszłego roku używam ubuntu i jest mi z nim dobrze od czasu do czasu jakiś error ale wszystko da się rozwiązać! ostatnio nawet mojej mamie zaproponowałem zainstalowanie o.s ubuntu a ona się mnie zapytała a co to jest,
o ubuntu po prostu mało się słyszy,chociaż ja tutaj poza granicami polski usłyszałem pierwszy raz w tv o ubuntu ver.10.04 tak powinno być Media powoli zrobią swoje.
lecz teraz sytuacja się zmieniła,od zeszłego roku używam ubuntu i jest mi z nim dobrze od czasu do czasu jakiś error ale wszystko da się rozwiązać! ostatnio nawet mojej mamie zaproponowałem zainstalowanie o.s ubuntu a ona się mnie zapytała a co to jest,
o ubuntu po prostu mało się słyszy,chociaż ja tutaj poza granicami polski usłyszałem pierwszy raz w tv o ubuntu ver.10.04 tak powinno być Media powoli zrobią swoje.
- MichDem
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
Google ma bardzo dużą siłę przebicia, ale pamiętajmy że od początku był anty-microsoft. Na komputerach był instalowany Linux, od początku powstania (1998). Nieraz także atakował MS, wspieraniem FF i Google Chrome, samą wyszukiwarką, a za niedługo także i Google Chrome OS. Możecie poczytać sobie książkę pt. "Google Story". Wydana (niestety) w 2005.