Brak wi-fi po aktualizacji do 10.04
- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Odp: Brak wi-fi po aktualizacji do 10.04
Zmień kanał nadawania sieci.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
- Gzeho
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Hehe
Faktycznie wykrywa, tylko jak to możliwe?
Jednak dalej jest coś źle, niby łączy ale od razu zrywa...
Faktycznie wykrywa, tylko jak to możliwe?

Jednak dalej jest coś źle, niby łączy ale od razu zrywa...
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
sprawdź czy nie łączy się na 13 kanale.
- Gzeho
- Piegowaty Guziec
Jednak mam chyba problemy z tym sterownikiem, w zasadzie temat tyczy się problemu "po aktualizacji". Ja jednak miałem powyższe problemy przed. Mało tego, wszystkie sieci z którymi do tej pory się łączyłem nie chciały działać.
Podłączyłem kabel, zrobiłem aktualizację i teraz zonk jest taki, że wyszukuje sieci, niby zaczyna się łączyć, ale zawsze wywala błąd hasła.
Będzie chwila to zrobię porządek z tym broadcomem chyba
Podłączyłem kabel, zrobiłem aktualizację i teraz zonk jest taki, że wyszukuje sieci, niby zaczyna się łączyć, ale zawsze wywala błąd hasła.
Będzie chwila to zrobię porządek z tym broadcomem chyba

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: LXDE
- Kontakt:
Jak Ci się uda to napisz jak o zrobiłeś.
-
- Piegowaty Guziec
miałem podobny problem i tutaj szukałem rozwiązania,
mi pomogła instalacja Wicd'a zamiast Network Managera
mi pomogła instalacja Wicd'a zamiast Network Managera

-
- Piegowaty Guziec
Też wydawało mi się że to głupie ale mam identyczna sytuację na IBM T60 karta to Intel 3945ABG.sircwaniak pisze:Znalazłem przyczynę problemu, jak na razie bez rozwiązania:/, jest nią... flash, wystarczy, że włączę jakiś bardziej rozwiniety ztypu film megavideo czy grę, i wtedy wyłącza się wi-fi, nie wiem jaki to ma związek ,a le jest to na 100% pewne. Dzisiaj zrobiłęm z 10 raz test i ciągle to samo, działa działa, a włączę flasha i nagle ine ma sygnału
Z którego flasha korzystasz? Adobe?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
Tak Adobe. Cały system mi się już posypal prawie, ledwo co to wszystko chodzi. A nie mogę zmienić systemu bo mam 200gb danych na dysku, których nie mam gdzie zgrać :/
-
- Piegowaty Guziec
Witam mam, miałem podobny problem jak ten, o którym piszecie. Mam Dell Inspiron 1564 z kartą sieciową Dell Wireless 1501 802.11b/g. Zastosowałem rozwiązanie opisane poniżej i system zaczął wykrywać sieci bezprzewodowe.
A i jeszcze jedno. Po wykonaniu powyższych nie ma problemu z flash player. Wszystko chodzi dobrze.swarogu pisze:@miszel
Podłącz laptopa po kablu do internetu, otwórz terminal i wpisz:Zrestartuj komputer i sprawdź czy możesz połączyć się bezprzewodowo.Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get update && sudo apt-get install bcmwl-kernel-source
@sircwaniak
zaktualizuj systemzrestartuj przez recovery mode i zobaczKod: Zaznacz cały
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
jak dalej nie działa może zainstaluj Wicd jak pisalem wyżej albo zastanów się nad czystą instalkąKod: Zaznacz cały
sudo ifconfig wlan0 up sudo iwlist wlan0 scan
- Gzeho
- Piegowaty Guziec
Jeszcze ma ktoś pomysły ?? Ja odrobinę walczyłem, niestety nic u mnie nie pomaga 

- Dobry150
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Witajcie,
podłączam się pod wątek, gdyż mam następujący problem. U mnie sieci są wykrywane, lecz nie mogę się z nimi połączyć, wyskakuje komunikat o podaniu klucza i nawet w chwili kiedy podaję poprawny zapytanie jest ponawiane a internetu jak nie było tak nie ma.
Powiem Wam taką ciekawostkę że raz udało mi się połączyć z netem gdy sieć była niezabezpieczona, może jakby ustawić tylko zabezpieczenie po MAC-ach to by działało... Sam nie wiem. Jeżeli możecie to przetestujcie to.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu jeżeli już ktoś by czegoś nowego się dowiedział.
Pozdrawiam,
Dobry150
- odinstalowałem standardowego menadżera połączeń i zainstalowałem WICD, korzystając z instrukcji zawartej w wypowiedzi kolegi powyżej.
- Z internetem połączę się bezprzewodowo wtedy i tylko wtedy, gdy sieć nie jest zabezpieczona.
W linku przesyłam dokument w PDF-ie, w którym opisałem problem oraz instrukcję "krok po kroku" jak połączyłem się bezprzewodowo z routerem. Niestety nadal nie znam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, odnośnie braku połączenia przy sieci zabezpieczonej.
http://www.przeklej.pl/plik/polaczenia- ... qcao38n2j6
Pozdrawiam,
Dobry150
podłączam się pod wątek, gdyż mam następujący problem. U mnie sieci są wykrywane, lecz nie mogę się z nimi połączyć, wyskakuje komunikat o podaniu klucza i nawet w chwili kiedy podaję poprawny zapytanie jest ponawiane a internetu jak nie było tak nie ma.
Powiem Wam taką ciekawostkę że raz udało mi się połączyć z netem gdy sieć była niezabezpieczona, może jakby ustawić tylko zabezpieczenie po MAC-ach to by działało... Sam nie wiem. Jeżeli możecie to przetestujcie to.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu jeżeli już ktoś by czegoś nowego się dowiedział.
Pozdrawiam,
Dobry150
W linku przesyłam dokument w PDF-ie, w którym opisałem problem oraz instrukcję "krok po kroku" jak połączyłem się bezprzewodowo z routerem. Niestety nadal nie znam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, odnośnie braku połączenia przy sieci zabezpieczonej.

http://www.przeklej.pl/plik/polaczenia- ... qcao38n2j6
Pozdrawiam,
Dobry150