Tlen - okno rozmowy oraz status. Błąd?

Jak się dogadać?
Gradi7
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Tlen - okno rozmowy oraz status. Błąd?

Post autor: Gradi7 »

Witam,
Mam problem. Posiadam Ubuntu 10.04 i używam Tlen. Od jakiegoś czasu. Ostatnio mam pewne problemy. Jeden jest załączony na obrazku, a drugi to to, że mam w kontaktach swój nr. GG (zawsze miałem) i jak zmieniałem opis/status to on się aktualizował, a teraz aby opis i status się zaktualizował muszę uruchamiać od nowa Tlen, ale wtedy aktualizuje się tylko opis, a status mam niedostępny, mimo iż dostępny jestem.

Reasumując:
Nie aktualizuje się mój status ani opis w kontaktach...
oraz...
Obrazek

Jak widać nie ma tej grafiki nad wiadomością. Dodam, że mam zainstalowany ten dodatek, że na pasku mam ikonkę GG, nie standardową tlena oraz mam dźwięki z GG.

Jak naprawić te dwa problemy?
vi-bee
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Odp: Tlen - okno rozmowy oraz status. Błąd?

Post autor: vi-bee »

Tez mi ostatnio rozne cyrki z tlenem sie dzieja, ale dotad wydawalo mi sie ze to kwestia bledow w najnowszych aktualizacjach tlena. Teraz np nie wyswietla mi opisow kontaktow i nie otwiera sie okno z emotikonami. Wczesniej, nie chcial sie ponownie polaczyc z gg po ponownym polaczeniu z internetem, ale to juz chyba zostalo naprawione w biezacej wersji.
xc1256

Post autor: xc1256 »

dorze by było gdybyś podał wersję TLEN bo co kilka dni są nowe. Najnowsza to 7.0.1.68 i nie mam ja z nią problemów
Awatar użytkownika
Heos
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce

Post autor: Heos »

Tak z ciekawości, po co Ci twój kontakt na liście?
O ile dobrze pamiętam Tlen nigdy nie pozwalał dodawać siebie samego. Jeżeli importowałeś listę kontaktów z już dodanym swoim kontaktem może tak się krzaczyć.
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
vi-bee
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Inne

Post autor: vi-bee »

xc1256 pisze:dorze by było gdybyś podał wersję TLEN bo co kilka dni są nowe. Najnowsza to 7.0.1.68 i nie mam ja z nią problemów
ja mam te sama, chyba wczoraj sie pojawila, wiec dziwne...
Gradi7
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: Unity

Post autor: Gradi7 »

Heos pisze:Tak z ciekawości, po co Ci twój kontakt na liście?
O ile dobrze pamiętam Tlen nigdy nie pozwalał dodawać siebie samego. Jeżeli importowałeś listę kontaktów z już dodanym swoim kontaktem może tak się krzaczyć.
Specjalnie tak zrobiłem, ale z każdym kontaktem tak się dzieje.
A wersję Tlena mam najnowszą, bo za każdym razem zawsze aktualizuje.
compbatant
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: Fluxbox

Post autor: compbatant »

po stronie serwerow gg wylaczyli mozliwosc sprawdzania swojego status po dodaniu sie na liste
Piotrek10020
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: Piotrek10020 »

Witam

Wczoraj w nocy padł mi system operacyjny z brakiem możliwości wejścia do niego to go odzyskałem pliki systemy zmieniając na nowe z płytki i się powiadło wszystko co miałem na dyskach NIE zostało utracone ale za to jak weszłem w komunikator tlen to jak ktoś do mnie pisze to jest dzwięk a nie ma wiadomości co ktoś do mnie pisze i co ja pisze podejrzewam że wtyczki które były w systemie dołączone mogły zostać podmienione na czyste z oryginalnej płyty windows XP profesional próba kilku krotna instalacjii nic nie zmieniła instalacje jego na innym dysku też nic nie zmieniła komunikatod działa ale brak tekstu w oknie rozmowy pomocy i w oknie skurek jest pusto ale system cały czas działa od tego momentu poprawinie i wszystkie programy oprócz tlenu co mam z tym zrobić ??? proszę o szybką pomoc :( .

Obrazek tak jak widać na screnie ktpoś do mnie pisze mam dzwięk przychodzącej wiadomości a dalej jest pustka jak wejde przez komórkę to tu i tu mam sygnał nadejścia wiadomości w kompie nic się nie pojawia a w komurce jest to co ktoś do mnie wysyła aler jak pisze przez ten komunikator to ten ktoś co pisze to dostaje tylko ja tego też nie widzę .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”