[MPlayer] Domyślny odtwarzacz
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
[MPlayer] Domyślny odtwarzacz
Dlaczego nie mogę zmienić domyślnego otwierania plików avi z Totema na Mplayera ??
Klikam na ikonie filmu prawym przyciskiem >> Otwórz za pomocą , tam wybieram KMplayer i zaznaczam opcje by skojarzył z tym programem. Gdy kolejny raz otwieram ten film nic się nie zmienia, znów odpala w totemie !!:shock:
Dziwne, czy ktoś wie więcej na ten temat? Gdzie jest plik configuracyjny z listą wszystkich powiązań?? Może tam coś znajdę.
Klikam na ikonie filmu prawym przyciskiem >> Otwórz za pomocą , tam wybieram KMplayer i zaznaczam opcje by skojarzył z tym programem. Gdy kolejny raz otwieram ten film nic się nie zmienia, znów odpala w totemie !!:shock:
Dziwne, czy ktoś wie więcej na ten temat? Gdzie jest plik configuracyjny z listą wszystkich powiązań?? Może tam coś znajdę.
-
- Gibki Gibbon
Odp: [MPlayer] Domyślny odtwarzacz
Witam.
Wejdź: System->Preferencje->Preferowane Programy i tam w zakładce Multimedia zmień polecenie z totem na mplayer. Zwróć tylko uwagę, czy będzie to goły mplayer czy mplayer-gui (czy uruchomi się w trybie graficznym).
Wejdź: System->Preferencje->Preferowane Programy i tam w zakładce Multimedia zmień polecenie z totem na mplayer. Zwróć tylko uwagę, czy będzie to goły mplayer czy mplayer-gui (czy uruchomi się w trybie graficznym).
-
- Piegowaty Guziec
Nie mam takiej możliwości...W preferencjach jest tylko przycisk wyboru "totem" i jeszcze jeden program, ale nie mogę nic edytować.marcin1982 pisze:Witam.
Wiec jak to należy ustawić by otwierał tym czym ja chce?
Dlaczego Ubuntu nie zapamiętuje mojego wyboru "Otworz za pomocą" >> "MPlayer" otwieraj zawsze przy pomocy tego programu?
Gdzie jest jakiś config gdzie są przypisane wszystkie programy do typów plików?
- kapslock
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
Kliknij na ikonie filmu właściwości/otwieranie/Mplayer Media Player jak go nie ma na liście to dodaj .
Dla każdego formatu wideo trzeba powtórzyć operacje.
Dla każdego formatu wideo trzeba powtórzyć operacje.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
jak masz Ubuntu tweak to tam w zakładce system -> menadżer typów plików możesz ustawić wszystkie typy plików i powiązane programy.
-
- Piegowaty Guziec
Super, właśnie o to chodziło:)anton pisze:jak masz Ubuntu tweak to tam w zakładce system -> menadżer typów plików możesz ustawić wszystkie typy plików i powiązane programy.
Pozdrawiam!