Chciałbym przekierować port 80 na maszynę 192.168.1.103 niestety cały czas odzywa się router i prosi o dane więc postanowiłem zmienić port nasłuchiwania apache'a . Znalazłem tą stronkę http://www.cyberciti.biz/faq/linux-apac ... ipbinding/ jednak dodając
Listen 8081
nic to nie zmienia widzę, że autor wpisuje jakieś IP . Które to IP jakie mam tam wpisać ? Swoje ? Jeśli tak to jak to zrobić domeną, bo mam router skonfigurowany aby był dostępny pod domeną dr******.ath.cx, wpisując to wyrzuca mi po restarcie ( a właściwie podczas restartu ) apache
Próbowałem na shellu czegoś takiego : w get dr*****.ath.cx/test.txt - ściagnęło. Dodam że łączę się przez bramkę proxy i mam wszędzie ustawione IP. Mam kamerkę na 192.168.1.101 i łącząc się przez proxy pokazuje mi ją, jednak łącząc się na .103 wyrzuca błędy "Timed Out".Listen setup failed.
Stąd moje pytanie jak zmienić port nasłuchiwania przy przy zmiennym IP ( do tego pewnie przyda się dr******.ath.cx )
Pozdrawiam
EDIT. Sprawdzał kolega FTP i SSH na .103 działa tylko apache na portach 8081 i 80 nie działa.
Na windowsie odpaliłem XAMPP'a i go pokazuje, czyli coś nie tak z apache'm tylko co ? Próbowałem z VH ale coś też nie mogłem. Co to może być ?