Witam!
Usługodawca na numer karty SIM internetu wysyła mi istotnie informacje dotyczące mojej łączności ze światem. Zainstalowałem Ubuntu 10.04 (64b) łączenie z internetem działa, ale nie widzę szerszego zastosowania standardowych sterowników, jak skrzynka odbiorcza SMS. W Windowsie instalowałem sterowniki od producenta, jest też instalka pod linuxa, ale plik readme nie jest zbyt aktualny. Mam pliki:
- jre-1_5_0_15-linux-i586.bin,
- MobilePartner.tar.gz,
i nie bardzo wiem co z nimi zrobić.
Czy jest jakiś dobra aplikacja pod linuxa do bardziej zaawansowanej obsługi tego typu urządzeń?
W jaki sposób zainstalować sterowniki, które dostałem od producenta?
Z góry dziękuje za pomoc,
norbert5-93.
Link do zawartości płyty od producenta
hasło: symbianforum
http://www.4shared.com/file/Kq9XnOw-/install.html
Skrzynka odbiorcza widomości SMS (Huawei E169 + TIM Maxxi Alice Internet)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- igotit4free
- Przyjaciel
Odp: Skrzynka odbiorcza widomości SMS (Huawei E169 + TIM Maxxi Alice Internet)
Hmm, ja mam ZTE MF626 w PLAY i w sumie jestem w podobnej sytuacji ... pod XP modem działa dokonując samoinstalacji i samoaktywacji, przy okazji ładując też pakiet PLAYowych użytków, w tym skrzynkę SMS.
Pod Linuksem sam modem jak i nośnik danych udało mi się odpalić, jednak z SMSami kiepa.
Pierwszy plik który wymieniasz to instalka Javy, drugi to spakowane archiwum ... zaraz tam popatrzę do środka, może da się to wykorzystać u mnie.
EDIT:
Co to znaczy ?
Masz tam napisane jak instalować.
.
Pod Linuksem sam modem jak i nośnik danych udało mi się odpalić, jednak z SMSami kiepa.
Pierwszy plik który wymieniasz to instalka Javy, drugi to spakowane archiwum ... zaraz tam popatrzę do środka, może da się to wykorzystać u mnie.

EDIT:
Co to znaczy ?
Coś nie bangla, jakieś komunikaty błędów ?... ale plik readme nie jest zbyt aktualny.
Masz tam napisane jak instalować.
WTF ?--How to Install----------------------
1. Run "install" in TERMINAL to install Alice MOBILE E169
eg: # /<path>/install
2. If you had installed this software in your system before, you will get a prompt: "The software is exist, do you want overwrites? ([Y]/[N])", enter "y" to overwrites or "n" to exit.
3. If you do not had installed this software in your system before, you will get a prompt: "Please input the install path[/usr/local/AliceMOBILE_E169]:". Then you can input install path(fullpath), or you may using the default path(/usr/local/AliceMOBILE_E169) by press ENTER direct
4. Finish installing
.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Rozwiązań może być kilka... Wammu... Gammu... Onlitor (http://czytelnia.ubuntu.pl/index.php/20 ... ntu-10-04/)...
Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Probowalem zainstalowac, ale terminal zrobil wielkie oczy. Moglem cos pomieszczac, bo z linuxem mam od niedawna do czynienia...