Czy można uruchomić Cabal Online na Ubuntu 10.10?
- BlueEye
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Czy można uruchomić Cabal Online na Ubuntu 10.10?
Po włączeniu gra się aktualizuje. Następnie po wybraniu opcji grania, otwiera się okno w którym nic sie nie pojawia. Co z tym zrobić?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Odp: Cabal Online w Wine.
http://appdb.winehq.org/
strona na ktorej pisze ktoore gry dzialaja a ktore nie pod wine i na jakich wersjach. niektorych nie da sie wlaczyc:P wpisujesz i wyszukiwarce cabal online itd
strona na ktorej pisze ktoore gry dzialaja a ktore nie pod wine i na jakich wersjach. niektorych nie da sie wlaczyc:P wpisujesz i wyszukiwarce cabal online itd
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: Cabal Online w Wine.
wiem ze to bardzo stary temat ale 1 rzeczy nie rozumiem dlaczego pod ubuntu 6.06 dzialal cabal zgodnie z tym co pisze na tej stronie a teraz nie dziala. Nie mozna by dodac bibliotek czy czego tam potrzeba z tamtego wine? lub zainstalowac nowe i stare wine? lub tylko stare ?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
CabalOnline- chyba brak jakiegoś pliku
Witam,
Mam problem z Cabal'em Online... Gra zasintalowała się bez problemów. Po dwu-kliku w ikone startową gry włącza sę ekran na którym gra się patch-uje i po bezproblemowym spatchowaniu klikam Start Cabal. Wtedy włącza się ekran gry ( na środku napis Cabal Online i w lewym górnym rogu kręci się kółeczko) i po chwili pokazuje się kolejne okno "nProtect GameGuard Error Report" Jest tam napisane coś takiego:
"In order to analyze the problem in your PC we need the ERL files. These log files are useful to us in providing more stable services. Please describe in detail the point of time and the circumstances when the error occured in the box provided below. Whould you like to send information below to INCA Internet(nProtect)?"
I jeszcze gdy przy ekranie gdzie gra się patch-uje kliknę "Check Files" to pokazuje się taka informacja : "Access violation at address 7E4792D0 in module "wininet.dll". Read of address 00000000"
Może coś w konsoli trzeba wpisać ay zobaczyć błędy jak wiecie to proszę powiedzieć co?
Proszę o pomoc.
Mam problem z Cabal'em Online... Gra zasintalowała się bez problemów. Po dwu-kliku w ikone startową gry włącza sę ekran na którym gra się patch-uje i po bezproblemowym spatchowaniu klikam Start Cabal. Wtedy włącza się ekran gry ( na środku napis Cabal Online i w lewym górnym rogu kręci się kółeczko) i po chwili pokazuje się kolejne okno "nProtect GameGuard Error Report" Jest tam napisane coś takiego:
"In order to analyze the problem in your PC we need the ERL files. These log files are useful to us in providing more stable services. Please describe in detail the point of time and the circumstances when the error occured in the box provided below. Whould you like to send information below to INCA Internet(nProtect)?"
I jeszcze gdy przy ekranie gdzie gra się patch-uje kliknę "Check Files" to pokazuje się taka informacja : "Access violation at address 7E4792D0 in module "wininet.dll". Read of address 00000000"
Może coś w konsoli trzeba wpisać ay zobaczyć błędy jak wiecie to proszę powiedzieć co?
Proszę o pomoc.
- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
Odp: CabalOnline- chyba brak jakiegoś pliku
Ta gra nie działa pod wine:
http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... n&iId=5275
http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... n&iId=5275
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
-
- Sędziwy Jeż
Czyli nie ma sposobu na granie w nią na ubuntu? Próbowałem też POL'em i to samo ;/ Może jes jakiś inny sposób
- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
POL to nic innego jak nakładka na Wine. Wine szybko się rozwija i możliwe, że już za kilka miesięcy Cabal będzie działać. Do tego czasu musisz mieć zainstalowany Windows na innej partycji.
Nie dziw się, że program z Windows nie działa poprawnie w Ubuntu. To tak jakbyś chciał odpalić kasetę VHS w odtwarzaczu DVD.
Nie dziw się, że program z Windows nie działa poprawnie w Ubuntu. To tak jakbyś chciał odpalić kasetę VHS w odtwarzaczu DVD.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
-
- Sędziwy Jeż
Witam,
Niestety ja również muszę Cię w tej kwestii zmartwić: Cabal nie pójdzie pod WINE ze względu na GameGuard. Niestety z tego co czytałem w necie to nic za specjalnie nie da się z tym zrobić.

Pozdrawiam
Niestety ja również muszę Cię w tej kwestii zmartwić: Cabal nie pójdzie pod WINE ze względu na GameGuard. Niestety z tego co czytałem w necie to nic za specjalnie nie da się z tym zrobić.

Pozdrawiam
-
- Sędziwy Jeż
Ok, dzięki. Mam nadzieje że będzie działał za niedługo. A tak żeby nie zakładać nowego tematu to wiecie jak można zrobić aby przy starcie komputera można było wybrać windows lub linux?
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Jesserter pisze:Ok, dzięki. Mam nadzieje że będzie działał za niedługo. A tak żeby nie zakładać nowego tematu to wiecie jak można zrobić aby przy starcie komputera można było wybrać windows lub linux?
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
cabal online wine
Witam. Mam pewien problem po zainstalowaniu Cabal Online gdy włączam, pokazuje się że sciąga sie update.exe gdy się ściągnie to automatycznie się włącza i pokazuje się komunikat "Failure Registery Writing. Restart." gdy wezme ok pokazuje się updater tyle że nic się nie patchuje i nic nie można nacisnąć
-
- Wytworny Kaczor
Odp: cabal online wine
Popraw nazwę tematu. Czytałeś o grze na WineHQ? http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... n&iId=5275. Z tego co widzę, raczej nie ruszy.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Kontakt:
Cabal online na 10.10 da rade odpalic ??
Witam
mam pytanie czy da sie pograc w cabal online na 10.10 ??
czy nie ma takiej mozliwosci ??
Dziewczyny są bogiem a informatyka nałogiem...
-
- Wytworny Kaczor
Odp: Cabal online na 10.10 da rade odpalic ??
Potrafisz czytać?Pi0tR pisze:Witam