Wydaje mi sie ze to dobry dzial.
Wczoraj dostalem nowego linuxa 10.04 LTS. Chcialem go sobie zainstalowac, dlatego winde sformatowalem, oddzielilem od niej 25GB dysk (wiem ze to duzo jak na linuxa, no ale wole miec wiecej, niz mniej ;D) no i tu zaczynaja sie schody. Myslalem ze w tej wersji wystarczy jak w windzie bootowanie ustawic, potem instalacje i trybi. Niestety, w 4 kroku mam zupelnie co innego, niz screeny pokazuja w tutorialach. U mnie jest pusta tabelka, z kolumnami o nazwie "Sformatowac?" czy "Nazwa" , "Rozmiar" itd. Gdy wcisne na nia prawym przyciskiem myszy, mam opcje "Przywroc". Myslalem ze jak chwile poczekam, pokaze mi partycje, jednak czekalem 2h i nic. Dodam ze posiadam RAID0 z 2 dyskow po 500GB. Przy okazji wczoraj czytajac rozne tutoriale, naczytalem sie o dyskach SWAP itd. ale nic z tego nie pojmuje, jak je zrobic itd. Tak wiec prosze o informacje co i jak po kolei (oczywiscie pewnie dostane link, ale prosilbym o wskazanie mi momentu, ktory powinien mnie zainteresowac z moim problemem). Mam 25GB na wykorzystanie na linuxa, chce zeby byl on obok windows 7, na oddzielnych partycjach, instalowany normalnie, nie wirtualnie.
Dzieki