Błąd systemu Ubuntu 8.10 nie startuje
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Błąd systemu Ubuntu 8.10 nie startuje
wyżej dałem Ci link do programu, działa pod windowsem i nigdy nie miałem żadnego problemy po zrobieniu pena nim.
組織公民行為我不知道,但它已經是黑暗的笑:搭扣那麼看看笑,在我心中這是我感到自由和jejejjje bubbubububummm jejejje uuuuuu噢噢噢噢jejeje:D:搭扣
-
- Sędziwy Jeż
Creating a LinuxLive key is then a five easy steps process :
step 1 : launch the LiLi USB Creator and choose a USB key or drive in the list
step 2 : select a ISO file or CD
step 3 : choose the size of persistency data (usually more than 250MB)
step 4 : check the options you want
step 5 : click the lightning button to start the creation
Moreover, each mandatory step(1,2 and 3) has a traffic light to indicate its state. This is the interpretation :
Red light : the step is not correctly fulfilled, you cannot start the creation
Orange light : there is a non blocking problem on the step, you can still start the creation
Green light : everything's fine
w opcjach testowanie w qemu/vbox wyłącz bo to tylko instalacja wirtualnej maszyny i mnie np zawsze to było zbędne.
format pena - jak masz czysty to zaznacz sformatuje w systemie plików jaki jest mu potrzebny.
"hide files..." możesz zaznaczyć - pliki/foldery z wypakowanego obrazu linuxa będą ukryte pod windowsem pod linuxem będzie je widać - nie wpływa to na działanie pena.
system plików fat32 - w/w opcja formatowania przez program załatwia automatycznie.
start tworzenia pena po kliknięciu ikony piorunka w lewym dolnym rogu.
step 1 : launch the LiLi USB Creator and choose a USB key or drive in the list
step 2 : select a ISO file or CD
step 3 : choose the size of persistency data (usually more than 250MB)
step 4 : check the options you want
step 5 : click the lightning button to start the creation
Moreover, each mandatory step(1,2 and 3) has a traffic light to indicate its state. This is the interpretation :
Red light : the step is not correctly fulfilled, you cannot start the creation
Orange light : there is a non blocking problem on the step, you can still start the creation
Green light : everything's fine
w opcjach testowanie w qemu/vbox wyłącz bo to tylko instalacja wirtualnej maszyny i mnie np zawsze to było zbędne.
format pena - jak masz czysty to zaznacz sformatuje w systemie plików jaki jest mu potrzebny.
"hide files..." możesz zaznaczyć - pliki/foldery z wypakowanego obrazu linuxa będą ukryte pod windowsem pod linuxem będzie je widać - nie wpływa to na działanie pena.
system plików fat32 - w/w opcja formatowania przez program załatwia automatycznie.
start tworzenia pena po kliknięciu ikony piorunka w lewym dolnym rogu.
組織公民行為我不知道,但它已經是黑暗的笑:搭扣那麼看看笑,在我心中這是我感到自由和jejejjje bubbubububummm jejejje uuuuuu噢噢噢噢jejeje:D:搭扣
-
- Sędziwy Jeż
polecam ubuntu. najlepiej najnowsza edycja jeżeli sprzęt się nie "zbuntuje" 

組織公民行為我不知道,但它已經是黑暗的笑:搭扣那麼看看笑,在我心中這是我感到自由和
-
- Sędziwy Jeż
trochę mało szczegółów piszesz...
tzn ogólnie wystartował?? jeżeli wystartował i dalej się nie bootuje często jest to związane z błędnym zarządzaniem energią. po starcie przed wybraniem trybu rozruchu- permanent (albo jakoś tak), live, etc- wybierz live i przejdź do edycji opcji startowych. na końcu dopisz:
noacpi
w/w polecenie w podobnych przypadkach zwykle pomaga.
jeżeli w ogóle się wiesza przy ładowaniu pierwszych plików - miałem podobny problem na swoim lapie z debianem, pomagało systematyczne i monotonne wciskanie entera ale to nie jest sposób szczególnie że nic nie działało automatycznie - nigdy ie słyszałem o podobnym przypadku ale widać to możliwe.
u mnie pomogło wrzucenie innego lina np opensuse lub fedora - albo inny tylko nie debianopochodny.
niby to na debianie ale podobno Knopix ma bardzo dobrą obsługe sprzętu.
tzn ogólnie wystartował?? jeżeli wystartował i dalej się nie bootuje często jest to związane z błędnym zarządzaniem energią. po starcie przed wybraniem trybu rozruchu- permanent (albo jakoś tak), live, etc- wybierz live i przejdź do edycji opcji startowych. na końcu dopisz:
noacpi
w/w polecenie w podobnych przypadkach zwykle pomaga.
jeżeli w ogóle się wiesza przy ładowaniu pierwszych plików - miałem podobny problem na swoim lapie z debianem, pomagało systematyczne i monotonne wciskanie entera ale to nie jest sposób szczególnie że nic nie działało automatycznie - nigdy ie słyszałem o podobnym przypadku ale widać to możliwe.
u mnie pomogło wrzucenie innego lina np opensuse lub fedora - albo inny tylko nie debianopochodny.
niby to na debianie ale podobno Knopix ma bardzo dobrą obsługe sprzętu.