[SOLVED] telefon LG KM900 udostępnienie internetu na laptopa

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
Marek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

[SOLVED] telefon LG KM900 udostępnienie internetu na laptopa

Post autor: Marek »

Witam ..... mam następujący problem:
Posiadam telefon LG KM900 i przez bluetootha Ubuntu 10.04 go widzi i niema problemów z przesyłaniem plików w obie strony... jednakże już nie mogę w żaden sposób udostępnić internet z telefonu na laptopa co na Windows 7 poprzez program LG PC Suite jest bezproblemowe....
Czy istnieje jakiś zamiennik tego programu na Ubuntu albo jakiś inny sposób na serfowanie po necie na laptopie za pośrednictwem telefonu wykorzystanego jako modem bezprzewodowy...

EDIT:
troszeczkę pogrzebałem i znalazłem rozwiązanie może się komuś przyda jeszcze :)

a więc znalazłem sobie taką stronkę i postępowałem zgodnie z instrukcjami tam zawartymi i wszystko działa

Kod: Zaznacz cały

http://www.ubucentrum.net/2009/12/aczenie-z-internetem-za-posrednictwem.html
od siebie dodam jeszcze że po ustanowieniu połączenia ( Dial-Up ) na naszym radarze WiFi pojawia się zakładka połączenia komórkowe i tam klikamy sobie na połącz i wszystko śmiga :)

igotit4free://No widzisz, warto pogrzebać. Aha ... generalnie zasada jest taka, że jak rozwiążesz, to edytujesz pierwszego posta w swoim temacie i dodajesz SOLVED.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”