Nie odpala program Teamviwer

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
heeci
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Nie odpala program Teamviwer

Post autor: heeci »

Witam
Jestem prawie świeżym użytkownikiem Ubuntu 10,4 ,wcześniej bawiłem sie na 9,10 bodajże i nie miałem problemu z instalacją w/w programu.

Przy uruchomieniu programu wyskakuje komunikat po angielsku :Your X11 serwer is runing ...bla bal (niewyraźnie przepisałem w nocy) Team viewer linux regnise 24 bpp to run . Ples chage itd

Próbowałem też zwiekszyć rozdzielczość (ma co mam to 800*600) z pomocą innego tematu z forum to rozpakował mi sie tylko chyba nowy terminal pt:root a rozdzielczość została b/z.:wall:

Karta na usb na WI-fi tez nie dział ale to później.A miało być tak pięknie.....:whis:
Awatar użytkownika
pancernik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04
Architektura: x86_64

Post autor: pancernik »

Podaj wynik lspci. Bo nie wiadomo jaką masz kartę graficzną.
Poza tym w jaki sposób zainstalowałeś ten program?
Z repozytorium, kompilowałeś czy emulujesz wersję windowsową?

Dokładnie jak powiedział [r4] ciężko coś zrozumieć z tych informacji które podałeś.
Akceleracje masz? jakiego sterownika używasz? Rozdzielczości się nie d zwiększyć na większą niż 800x600, jaka jest głębia kolorów?
Zgodnie z zapewnieniem administratorów ranga "Wytworny Kaczor" nie ma podtekstu politycznego.
[r4]
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Xfce

Odp: Problem z instalacją progrmu Teamviwer

Post autor: [r4] »

Jeśli wierzyć komunikatowi, który przepisałeś, powinieneś zmienić głębię kolorów wyświetlania na 24 bity. Jak się to robi zależy zapewne od producenta karty graficznej, którego nie podałeś.

Zmiany rozdzielczości nie podejmuję się tłumaczyć (częściowo z tych samych przyczyn, o których napisałem przed chwilą), ale głównie dlatego, że kompletnie nie zrozumiałem, co napisałeś.

Postaraj się przeredagować posta, bo ni huhu...

Poza tym, nie można użyć w Twoim przypadku jakiegoś klienta VNC? Do czego potrzebujesz TeamViewera?
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: igotit4free »

heeci pisze:...
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEMW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

... plus zainstaluj słownik albo zrób coś z tą świeRZością bo pękają oczy.

.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
heeci
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Karta graficzna jest zintegrowana z płytą Asrock k7vm2.Przypuszczam,że może to być problem sterowników graficznych -ich braku.Program Teamviwer jest w wersji dla Linux ubuntu ściągnięty ze strony producenta.
Awatar użytkownika
pancernik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04

Post autor: pancernik »

Zaraz mnie igotit4free znowu pojedzie, że jestem niemiły dla początkujących :)
heeci pisze:Karta graficzna jest zintegrowana z płytą Asrock k7vm2
A ja mam płytę Asusa i ona też jakąś katę zintegrowaną ma.

To kolego nadal nic nie mówi. Bo to może być karta intela, może to być równie dobrze nvidia.
Proszę podaj wynik polecenia lspci. Wpisz je w terminalu, taki program znajdziesz go w menu.
Wynik lspci umieść w tagach code by zwiększyć czytelność.Aby to zrobić zaznacz tekst i naciśnij # w edytorze wiadomości.

Miło było by również poznać dokładną treść komunikatu wyrzucaną przez pogram. Więc uruchom go jeszcze raz,
zrób zrzut ekranu umieść obrazek na gdzieś w internecie np w wstaw.org i podaj do niego link.

A najważniejsze dostosuj się do tego co napisał pan moderator :) Inaczej ludzie niechętnie udzielą ci jakichkolwiek odpowiedzi.
Zgodnie z zapewnieniem administratorów ranga "Wytworny Kaczor" nie ma podtekstu politycznego.
[r4]
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek

Odp: Nie odpala program Teamviwer

Odrobiłem jego pracę domową :)

Ta karta to S3 ProSavage8 3D. Nie sądzę, żeby dało się zrobić dużo więcej z tym chipsetem...
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
heeci
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Już sprawa załatwiona,włożyłem kartę graficzną i wszystko gra ,program działa .
Dzięki za wszelkie chęci pomocy i "dobre rady".Ubuntu to chwilowo nie dla mnie zabawka z powodu braku czasu i zdolności pisania wierszem.
pozdr.
[r4]
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek

Ja proponuję pójście inną drogą; jak wspomniałem, napisz, do czego Ci ten TeamViewer potrzebny, a może uda się znaleźć jakiś zamiennik, który przysłuży się sprawie równie dobrze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”