Mam problem z programem do łączenia z wifi. Korzystam z network manager, wszystko pikuś glancuś wpisuję hasło, łączę się z siecią, z tym że najbardziej mi potrzebne strony po prostu nie wchodzą. Głównie chodzi o facebook i youtube, z doświadczenia wiem że nie działa także gazeta.pl, grafika google, blogspot, gmail i masa innych (to jest nieprzewidywalne).
Łącząc się przez kabel albo z otwartymi hot-spotami wszystko działa bez problemu. Na innych komputerach korzystających z tego routera też wszystko działa.
Nie pomogło przejście na wicd (ten program tylko kosztował mnie masę nerwów, bo uparcie twierdził że wpisuję złe hasło).
Sytuacja jest irytująca bo
* sprzęt działa (zarówno ruter jak i mój komputer są w 100% sprawne)
* internet działa (za wyjątkiem tylko tych stron- które dla mnie są niezbędne)
Co robić?
Na Wifi nie działają niektóre strony (min. facebook) - co robic
Odp: Na Wifi nie działają niektóre strony (min. facebook) - co robic
Sprawdź jak w routerze masz wpisaną wartość MTU. Z tego co wiem, routery potrafią mieć domyślne 1500 (w neo)...u mnie na nieotwierające się niektóre strony pomogła zmiana tego parametru na 1492...do sprawdzenia są też ustawienia DNS...
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
kiedyś miałem podobny problem ale z windowsem, bo nie pasowało mu szyfrowanie. zmień lub wyłącz go i zobacz czy działa.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
niestety dalej nie działa. zmieniłem wartość MTU i wypróbowalem wszystkie rodzaje szyfrowania.
jakie są oprócz network manager i wicd programy do łączenia z wifi? może tu jest problem?
jakie są oprócz network manager i wicd programy do łączenia z wifi? może tu jest problem?