Nowe Radio Tray - 'NoneType' object has no attribute 'startswith'

Grafika, film, dźwięk.
Awatar użytkownika
blazko
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Nowe Radio Tray - 'NoneType' object has no attribute 'startswith'

Post autor: blazko »

Witam zainstalowałem nową wersje radio tray która zastąpiła mi ostatnia podczas uruchamiania wyskakuje ten monit
blazko@blazko-desktop:~$ radiotray
Loading configuration...
/home/blazko/.local/share/radiotray/bookmarks.xml
/home/blazko/.local/share/radiotray/config.xml
PLS playlist decoder
M3U playlist decoder
ASX-familiy playlist decoder
XSPF playlist decoder
ASF playlist decoder
RAM playlist decoder
Using url timeout = 100
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/radiotray", line 15, in <module>
radiotray.main(sys.argv[1:])
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/radiotray/radiotray.py", line 33, in main
RadioTray()
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/radiotray/RadioTray.py", line 61, in __init__
self.systray = SysTray(self.mediator, self.provider, self.log)
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/radiotray/SysTray.py", line 83, in __init__
self.update_radios()
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/radiotray/SysTray.py", line 230, in update_radios
self.provider.walk_bookmarks(self.group_callback, self.bookmark_callback, self.radioMenu)
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/radiotray/XmlDataProvider.py", line 291, in walk_bookmarks
self.walk_bookmarks(group_func, bookmark_func, new_user_data, group + "/group[@name='"+ child_name +"']")
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/radiotray/XmlDataProvider.py", line 293, in walk_bookmarks
bookmark_func(child_name, user_data)
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/radiotray/SysTray.py", line 256, in bookmark_callback
if radio_name.startswith("[separator-"):
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'startswith'
blazko@blazko-desktop:~$
Czy brakuje czegoś do uruchomienia tego ze nie może znaleźć?
Jeżeli ktoś ma jakiś tip to dziękuje.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Odp: Nowe Radio Tray - problem przy uruchomieniu

Post autor: igotit4free »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEMW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Masz tam komunikat błędu, umieść go w tytule a równocześnie użyj jako klucza dla Google.

.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
abjsyn
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nowe Radio Tray - 'NoneType' object has no attribute 'startswith'

Post autor: abjsyn »

Dokładnie ten sam komunikat pojawił się u mnie, po pewnych poszukiwaniach, doraźne rozwiązanie i jak na razie najlepsze, to instalacja radiotray w wersji 0.6:

Kod: Zaznacz cały

https://sourceforge.net/projects/radiotray/files/releases/radiotray_0.6_all.deb/download
Cel osiągnięty, tzn radyjko gra..ale jak to zrobić z 0.6.1. tego nie wiem a i Google jakieś mało konkretne, tudzież moje zapytanie do niego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”