Nie, nie chcę zdradzać wszystkich szczegółów. To co opisałem tutaj jest zupełnie wystarczające. To jak skrypt będzie reagował na naciśnięcia różnych klawiszy nie ma tutaj żadnego znaczenia. Może rozpocząć odtwarzać moją ulubioną mp3-kę lub wysłać e-maila do cioci Krysi, co tam komu pasuje....
> dlaczego rozwiązanie z klawiszami funkcyjnymi, które zaproponowałem ci nie pasuje.
To rozwiązanie nie pasuje z dwóch powodów:
Pierwszy - jest nieeleganckie.
Załóżmy - wysyłam mój skrypt kumplowi i co.... ? Pisze mu - weź sobie poprzypisuj cośtam do klawiszy funkcyjnych ? No bez jaj

Drugi - Gdybym miał pod kilkoma klawiszami Fx różne skrypty, to przeniesienie wyniku jakiejś operacji z jednego skryptu do drugiego byłoby kłopotliwe (tego problemu nie ma gdy uruchamiam jeden skrypt).
EDIT:
Nie rozumiem Twojego pytania.rack pisze:Stary, a odpowiedziałeś sobie gdzie ty chcesz sprawdzać, który klawisz został wciśnięty?
Wiesz, który proces chcesz śledzić, które stdin sprawdzać ???
W określonym miejscu w programie, cyklicznie, ma być sprawdzane czy klawisz jest w danej chwili naciśnięty. Nic nie wiem o żadnym stdin, nie rozumiem o jakim procesie piszesz.