Jak już porównywać wszystkie, to jest jeszczepixelenter pisze:Swego czasu również korzystałem z kdevelopa. Jednak po przesiadce na nowy komputer zainstalowałem nową wersję i nie działała(jakiś dziwny błąd) więc usunąłem i szukałem alternatyw. Polecam ci przetestować:
-netbeans
-code::blocs
-kdevelop
-eclipse
-QtCreator
Poukładałem od według mnie (według mnie) najlepszego, do najgorszego.
A ja mam to samo przy wykorzystaniu QT:-(.Wejdź we właściwości projektu, na zakładce Categories wybierz Profile a następnie odznacz opcję: Show profiling indicators during run. Powinno pomóc. Jeśli nie jako Profile Configuration ustaw C/C++ Oracle Solaris Studio Standard.tobix10 pisze:Tylko w Netbeans przy projekcie aplikacja konsolowa c++ często wyskakuje mi Illegal instruction w terminalu ;/(kiedy odpalam program). Muszę wtedy włączyć aplikację po raz drugi, albo po raz któryś z kolei, żeby wszystko zadziałało.
Dzieje się tak tylko przy uruchamianiu programu z poziomu netbeans. Przez konsolę normalnie działa.
QTCreator to nie wtyczka, a osobne IDE. Wtyczka do Eclipse nazywa się "Qt Eclipse Integration", a do Visual Studio "Qt Visual Studio Add-in" (ofc trzeba mieć komercyjną licencję na VS, bo wersja EE nie obsługuje wtyczek).ReKsIoPL pisze:Witam,
Włączę się do dyskusji. Teortycznie powinno być to możliwe, ale czy aby na pewno. Chce używać Eclipse dodajac wtyczkę QTCreator i następnie mnie zastanawia czy bedą jakieś problemy z przeniesieniem projektu do Visual studio. Na internecie znalazłem wtyczkę dla Eclipse która konwertuje projekty z Visual studio do Eclipce ;]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości