Zestaw klawiatura + mysz bezprzewodowa Co kupić
- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Zestaw klawiatura + mysz bezprzewodowa Co kupić
rafkal75: a inne klawiatury i myszy w jaki sposob sie komunikuja z komputerem? tez drogą radiową..
Chakra Linux user.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
od 2 miesięcy posiadam klawiaturę logitech k350. jestem bardzo zadowolony. mały odbiornik obsługujący do 8 urządzeń. po podłączeniu ubuntu wszystko wykryło bez problemów, nawet klawisze multimedialne działają bez problemu. choć sam nie posiadam (ale planuję), widziałem u kumpla myszkę Logitech Wireless Mouse M705 - świetna. (tak, jestem fanboy'em logitech'a
). tylko trochę nie ten przedział cenowy. jakby Ci się udało wyskrobać trochę więcej kasy to polecam!

Zawsze ze jest dobrze, nawet jak jest źle to i tak jest dobrze.
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=h ... templete=2
Używam, polecam - nie wiem jaka cena gdyż zestaw był prezentem.
Używam, polecam - nie wiem jaka cena gdyż zestaw był prezentem.
- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Ja nie polecam logitecha, zwłaszcza myszek. Zestaw myszka+klawiatura kupiłem za 180 zł kilka lat temu. Używałem jeszcze windowsa. Klawiatura działa do dziś bez zarzutu (trzeba kupować nowe baterie raz na rok), za to myszka to był szajs straszny. Baterie trzeba było ładować co dwa dni. Do tego poziom naładowania w programie zarządzania myszą zawsze był krytycznie niski. Któregoś dnia myszka po prostu się zepsuła, było to około 1,5 roku po zakupie.
Od tej pory postanowiłem, że nigdy więcej nie kupię bezprzewodowej myszki. Teraz kupuję myszy tylko od A4Tech, kosztują 25 zł, chodzą 5 lat i psują się. Wtedy wydajesz kolejne 25 zł na nową myszkę i tak co pięć lat.
Od tej pory postanowiłem, że nigdy więcej nie kupię bezprzewodowej myszki. Teraz kupuję myszy tylko od A4Tech, kosztują 25 zł, chodzą 5 lat i psują się. Wtedy wydajesz kolejne 25 zł na nową myszkę i tak co pięć lat.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
- jacekalex
- Gibki Gibbon
- Środowisko graficzne: MATE
A ja mam logitecha - klawiatura+mysz, klawiatura na 2 paluszkach alkalicznych chodzi około pół roku, myszka około miesiąca.
Ogólnie całość działa dobrze, trochę zabawy jest z konfigurowaniem 9 przycisków myszy.
Mam też drugą myszkę A4 - na podkładce magnetycznej - też działa ok.
Ogólnie całość działa dobrze, trochę zabawy jest z konfigurowaniem 9 przycisków myszy.
Mam też drugą myszkę A4 - na podkładce magnetycznej - też działa ok.
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux

- empitt
- Przyjaciel
- Kontakt:
@Admc, a ja mam bezprzewodową mysz Logitech, w której jedna bateria trzyma mi około 4 miesięcy, ma ponad rok i się nie psuje, wcześniej miałem przewodową mysz tej firmy i 8 lat przeżyła. Krótko mówiąc ja jestem bardzo zadowolony z ich wyrobów i jeżdżenie po tej marce jest dla mnie bez sensu, a nawet głupie. Rozumiem, że trafiłeś na gorszy ich produkt, więc proponuje krytykować wybrany model (a nie od razu całą markę), bo nie znam takiej firmy na świecie, która robiłaby same udane rzeczy (zawsze musi trafić się nieudany produkt, zwłaszcza przy tak masowej produkcji). Myszki A4Tech też się psują, trafiałem na modele, które żyły 2 miesiące (sensor optyczny zaczął się psuć lub klik), a trafiłem na taką, która żyła 3 lata. Dlatego nauczyłem się kupować droższe, ale za to najprostsze myszki (2 przyciski + rolka) bo takie mi najdłużej służą.
Co do tematu, nie lepiej kupić dobrą ale przewodową klawiaturę i dobrą bezprzewodowa mysz? Mysz bezprzewodowa to jeszcze fajna sprawa, bo nie trzeba ciągnąc kabla (czasem potrafi przeszkadzać) i może się przydać czasem jako pilot do pauzowania filmów. A klawiatura zwykle leży sobie na biurku i kabel raczej nie przeszkadza.
Co do tematu, nie lepiej kupić dobrą ale przewodową klawiaturę i dobrą bezprzewodowa mysz? Mysz bezprzewodowa to jeszcze fajna sprawa, bo nie trzeba ciągnąc kabla (czasem potrafi przeszkadzać) i może się przydać czasem jako pilot do pauzowania filmów. A klawiatura zwykle leży sobie na biurku i kabel raczej nie przeszkadza.
Inny OS = Fedora
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
Ja mam zestaw klawiatura i mysz bezprzewodowa Microsoft wireless optical desktop 700. Działa bezproblemowo bez żadnych sterowników. Ciekawostką jest, że na windowsie xp nie działały klawisze multimedialne a na ubuntu 10.04 działają. Zestaw ten można kupić za niewiele ponad 100 złotych. Uważam, że za te pieniądze ciężko o coś lepszego.
- tsr
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Kontakt:
Posiadam Logitech Wave Desktop. Baterie w myszce wymieniłem niedawno po pół roku, a klawiatura ciągle na oryginalnych z zestawu. Super wygląd i ergonomia. Większość ekstra klawiszy funkcyjnych działa bez dodatkowej konfiguracji z Ubuntu.
Słowianin