Słaba siła sygnału wi-fi na karcie Gembird NICW-RPCI
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Słaba siła sygnału wi-fi na karcie Gembird NICW-RPCI
Witam.
Od niedawna zacząłem korzystanie z Ubuntu. Mam pewien problem z internetem wi-fi.
Mam w komputerze stacjonarnym kartę wi-fi GEMBIRD NICW-RPCI.
Problem polega na tym, że pokazuje mi na Ubuntu zaledwie 25-30% zasięgu sieci. Dodam, że internet mam z Neostrady przez Liveboxa.
Pod Windows 7 wszystko pokazuje prawidłowo, czyli pełną siłę sygnału. Chciałbym posiedzieć trochę na Ubuntu, aby go dobrze poznać.
Przepraszam, powinno być w innym dziale umieszczone.
Od niedawna zacząłem korzystanie z Ubuntu. Mam pewien problem z internetem wi-fi.
Mam w komputerze stacjonarnym kartę wi-fi GEMBIRD NICW-RPCI.
Problem polega na tym, że pokazuje mi na Ubuntu zaledwie 25-30% zasięgu sieci. Dodam, że internet mam z Neostrady przez Liveboxa.
Pod Windows 7 wszystko pokazuje prawidłowo, czyli pełną siłę sygnału. Chciałbym posiedzieć trochę na Ubuntu, aby go dobrze poznać.
Przepraszam, powinno być w innym dziale umieszczone.
- kondziu jah
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Co z tym fantem zrobić?
Zainstaluj na Win7 program inSSIDer to sie dowiesz jaka masz rzeczywista sile sygnalu. Microsoftowe narzedzia z reguly nie sa zbyt wiarygodne.
- ka_o_3991
- Przyjaciel
- Środowisko graficzne: Xfce
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
i przenoszę do odpowiedniego działu.
poza tym - czy poza niskim wskazaniem sygnału WiFi nie działa jak należy? ja u siebie mam cały czas ~20% i nie przeszkadza to w połączeniu
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
i przenoszę do odpowiedniego działu.
poza tym - czy poza niskim wskazaniem sygnału WiFi nie działa jak należy? ja u siebie mam cały czas ~20% i nie przeszkadza to w połączeniu

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
W tym programie pod win7 także pokazuje mi pełny zasięg.kondziu jah pisze:Zainstaluj na Win7 program inSSIDer to sie dowiesz jaka masz rzeczywista sile sygnalu. Microsoftowe narzedzia z reguly nie sa zbyt wiarygodne.
Gdy siła sygnału spada poniżej 20% nie mogę się połączyć z siecią.ka_o_3991 pisze: poza tym - czy poza niskim wskazaniem sygnału WiFi nie działa jak należy? ja u siebie mam cały czas ~20% i nie przeszkadza to w połączeniu
Dodam, że livebox stoi na obudowie komputera, więc bardzo blisko karty.
- ka_o_3991
- Przyjaciel
- Środowisko graficzne: Xfce
Odp: Co zrobić z wi-fi? Karta Gembird
proszę po raz ostatni
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post