e X t 7 3 pisze:Witaj, na chwilę obecną na eeepc to 10.04 (ze względu na błędy w 10.10 - prawdopodobnie w udev = nie zadziała wszystkie klawisze Fn spec. oraz słabe sterownie podświetlaniem) ... + mój kernel + grub-acpi + cpufreqd, etc. sądzę, że możesz nawet dłużej popracować niż pod Windows

.
Pozdrawiam
EDIT:
Problem z klawiszami Fn i spec w Ubuntu 10.10. to chyba nie problem udev ... zbudowałem dla Ubuntu 10.10 paczkę z udev-151 i 163 i w obu przypadkach nadal nie mam poprawy ;/
Witam.
Od kilku tygodni bawię się eeePc A1000H. 10.04 odpuściłem dość szybko, był problem z nawiązaniem połączenia z WiFi, konkretnie z szyfrowaniem (karta WiFi Ralink RT2860), zainstalowałem 10.10 jeszcze w wersji beta i prawie wszystko ruszyło "z pudełka", łącznie z WiFi i kamerką. Prawie, bo jedyne kombinacje Fn+, które nie działają to Fn+F7 (wygaszenie ekranu) i Fn+F9 (pod WinXP wywołuje menedżera zadań) - obie te funkcje wiszą mi miękkim leszczem.
Jedyny niepokojący objaw, to temperatura procesora (Atom 1600) sięgająca w stresie 61 st. i związana z nią praca wentylatora, najczęściej biega na 1320 obr, hałas w granicy przyzwoitości, ale potrafi też osiągnąć ponad 3000 obr i wtedy robi się upierdliwy.
Na duży plus zasługuje obsługa gładzika, jest znacznie lepiej wysterowany niż pod WinXp, szczególnie obsługa wielo dotykowa.