Assasins creed 2 sie nie włącza.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Assasins creed 2 sie nie włącza.
Gdy włączam Assasins Creed 2 to wszytko się dobrze ładuje, a potem Ubisoft Game Launcher ładuje Assasina bez końca. I gra się nie włącza.
POMOCY.
//mario_7: a co to za stwór wyrazopodobny? W tytule poprawiłem, bo patrzeć się na to nie dało, w treści sam musisz poprawić...
POMOCY.
//mario_7: a co to za stwór wyrazopodobny? W tytule poprawiłem, bo patrzeć się na to nie dało, w treści sam musisz poprawić...
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Architektura: x86_64
Odp: Assasins creed 2 sie nie włącza.
Wpis na AppDB: http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=19584
Zapewne chodzi o ten crack nocd. Wine niestety ma problemy z obsługą zabezpieczeń antypirackich.
Zapewne chodzi o ten crack nocd. Wine niestety ma problemy z obsługą zabezpieczeń antypirackich.
-
- Sędziwy Jeż
To tak. Jeżeli ściągne tego cracka to powinno działać? I dodam, że mój Assasin's Creed 2 jest oryginalny.
EDIT:
Narazie pościągałem różne cracki ale żaden nie pomaga. Jeszcze popróbuję, jak nie zadziała to napiszę.
EDIT:
Narazie pościągałem różne cracki ale żaden nie pomaga. Jeszcze popróbuję, jak nie zadziała to napiszę.
- mario_7
- Administrator
Ja nie wiem, bo nie mam tego tytułu. Na tamtej stronie masz podane rozwiązanie, które powinno działać. Czy zadziała - sam musisz sprawdzić.
Bardzo często pod Wine trzeba crackować oryginalne gry, bo, jak już wspomniałem, obsługa zabezpieczeń antypirackich jest kłopotliwa (głównie ze względu na ich charakter - mają być trudne do rozpracowania).
EDIT:
Zwróć też uwagę na wersję Wine - zainstaluj taką, na której ta gra działa.
Bardzo często pod Wine trzeba crackować oryginalne gry, bo, jak już wspomniałem, obsługa zabezpieczeń antypirackich jest kłopotliwa (głównie ze względu na ich charakter - mają być trudne do rozpracowania).
EDIT:
Zwróć też uwagę na wersję Wine - zainstaluj taką, na której ta gra działa.
-
- Sędziwy Jeż
Nie pomagają żadne cracki. Ma ktoś może jakieś inne pomysły jak można uruchomić tą grę?
PS.
Sorki za te błędy w pierwszym poście.
Było gdzieś napisane, że najlepiej działa na 1.1.25 ale jak to miałem to wyskakiwał błąd "failed to start proxy instance". Teraz nie wiem jaką mam wersję ale jest lepiej niż wtedy.
PS.
Sorki za te błędy w pierwszym poście.
Było gdzieś napisane, że najlepiej działa na 1.1.25 ale jak to miałem to wyskakiwał błąd "failed to start proxy instance". Teraz nie wiem jaką mam wersję ale jest lepiej niż wtedy.
- mario_7
- Administrator
To może spróbuj z PlayOnLinux - to powinno zainstalować odpowiednią wersję Wine i skonfigurować je tak, aby uruchomić tę grę.
-
- Sędziwy Jeż
Rodzi się kolejny problem... Bo nie wiem z jakiego powodu ale mój PlayOnLinux nakazuje upewnić się czy mam połączenie z Internetem. Połączenie mam ale POL go nie wykrywa. Czytałem gdzieś, że na POL'u Assasin's Creed 2 powinien bez problemu działać, no ale POL nie działa. Wiesz może co można by zrobić z nim?
Nie wiem czy to jest istotne ale moja wersja ubuntu to 10.04.
EDIT:
Udało się go uruchomić!
Ale jak wchodzę do gry (wyjdę z menu i włączę grę w sęsie, że zacznę widzieć moją postać i ogólnie grać) to mam jakiś biały ekran i tam się ruszają jakieś kreski. Proszę pomocy PROSZĘ. Tak mi zależy na tej grze.
Nie wiem czy to jest istotne ale moja wersja ubuntu to 10.04.
EDIT:
Udało się go uruchomić!

-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
Re: Assasins creed 2 sie nie włącza.
a możesz się podzielić JAK udało Ci się uruchomić? Mam ten sam problem co Ty z tym połączeniem z internetu.
Choć instalowałem z palca a nie z POLa
Choć instalowałem z palca a nie z POLa