Thunderbird - nieaktywne linki w mailach
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Thunderbird - nieaktywne linki w mailach
w thunderbirdzie nie otwierają mi sie linki jak dostaję pocztę i jest w mailu link to jak naciskam to nic sie nie dzieje.. co jest grane ? początkujący jestem i nie za bardzo mam pojęcie co można zrobić z czymś takim
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
Odp: thunderbird linki
zupełnie nic? żadne otwórz za pomocą? masz ustawioną w preferowanych programach przeglądarkę?
-
- Wytworny Kaczor
Wejdź w Preferencje, tam powinno być coś w stylu domyślnych programów. Wybierz tam przeglądarkę systemową (Firefox, Opera czy co tam używasz) i wciśnij zastosuj.
-
- Piegowaty Guziec
hej a mozecie wejsc na tego turdenbirda i powiedzieć mi gdzie taka opcja jest ? bo szukam już 4 raz nigdzie nie moge znaleść czegoś takiego przysiegam pisze bo już nie wiem gdzie szukać wiadomo że przeszukałem już wszystkie opcje w tym programie..
i nic..

-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
zobacz co masz w (na górnym panelu jeśli nic nie zmieniałeś) system>preferencje>preferowane programy - czy jest tam ustawiona domyślna przeglądarka i program pocztowy.
napisz też co masz ustawione w konfiguracji thunderbirda - w thunderbirdzie lecisz tak:
edycja>preferencje>zaawansowane>edytor ustawień i tam sprawdż jak masz ustawione network.protocol-handler.expose.http
napisz też co masz ustawione w konfiguracji thunderbirda - w thunderbirdzie lecisz tak:
edycja>preferencje>zaawansowane>edytor ustawień i tam sprawdż jak masz ustawione network.protocol-handler.expose.http
-
- Piegowaty Guziec
oo juz mi sie udało trzeba było pokombinować tak jak mówiłeś z tymi programami preferowanymi ale nie miałem pojecia jak to znaleść i gdzie to jest
już działa wkoncu
dzieki wielkie za pomoc