Tibia 7.6 i geforce 9400 GT
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Tibia 7.6 i geforce 9400 GT
Witam, postanowiłem sobie dorobić i postawić otsa, a że dopiero ostatnio zorientowałem się że linux a winda to dwa inne światy (drugi to świat błędów) to nie wiem co zrobić. Mianowicie tibia 7.6 strasznie mi laguje i pixeluje (doslownie). Domyślam się że to dlatego bo coś jest nie tak ze sterownikami, czy można jakoś pobrać sterowniki do geforce 9400 gt 1024 ram? systemowe nic nie dają.Opłaca się wogóle postawić ots na emulatorze?
- Sueroski
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Tibia 7.6 i geforce 9400 GT
Laguje ci tylko na twoim serwerze czy cała Tibia?
Uruchamiasz Tibię natywną czy przez WINE?
Systemowe masz na myśli te, które zostały dodane przy instalacji (wolne sterowniki)? Jeśli tak to zainstaluj te z System>Administracja>Sterowniki
Jeśli jak emulator masz na myśli WINE (Wine Is Not Emulator tak btw) to jeśli aplikacja działa to oczywiście jest sens uruchamiania.
Kwestia wydajności. Programy, które nie są uruchamiane natywnie wiadomo, że będą miały mniejszą wydajność, jednak z drugiej strony Windows bardzo szybko zaczyna przymulać, więc może się okazać, że WINE będzie szybsze od Windows'a (chyba, że utrzymujesz Winde w stanie niebagatelnej czystości lub co miesiąc formatujesz ;] w innym wypadku możliwe, że aplikacja na WINE będzie szybsza).
Uruchamiasz Tibię natywną czy przez WINE?
Systemowe masz na myśli te, które zostały dodane przy instalacji (wolne sterowniki)? Jeśli tak to zainstaluj te z System>Administracja>Sterowniki
Jeśli jak emulator masz na myśli WINE (Wine Is Not Emulator tak btw) to jeśli aplikacja działa to oczywiście jest sens uruchamiania.
Kwestia wydajności. Programy, które nie są uruchamiane natywnie wiadomo, że będą miały mniejszą wydajność, jednak z drugiej strony Windows bardzo szybko zaczyna przymulać, więc może się okazać, że WINE będzie szybsze od Windows'a (chyba, że utrzymujesz Winde w stanie niebagatelnej czystości lub co miesiąc formatujesz ;] w innym wypadku możliwe, że aplikacja na WINE będzie szybsza).
Inny OS = Trisquel 4.5