[Perl] Makro korzystające z internetu - jak skonfigurować?

Bash, C, C++, Java, PHP, Ruby, GTK, Qt i wiele innych - wszystko tutaj.
dolin2k
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86
Kontakt:

[Perl] Makro korzystające z internetu - jak skonfigurować?

Post autor: dolin2k »

Witam!

Nie widziałem podobnego postu - jak jest to proszę linknąć, bo nie umiem znaleźć rozwiązania.

Otóż sprawa wygląda tak : jakiś czas temu gość, z którym teraz nie potrafię się skontaktować, napisał mi w perlu coś na kształt makra do nk. I jak mi to pisał, to przez gadu mi wyjaśnił jak mam skonfigurować perl'a na swoim ubuntu, żeby toto działało. Teraz nie mam z nim kontaktu, a pracuję na innym komputerze i nie mogę tegoż makra uruchomić, sudo perl new.pl nie powoduje zupełnie nic.

Ktoś wie jak to ustawić, żeby działało? Chodzi chyba o to, żeby makro miało dostęp do neta, ale nie wiem dokładnie co tak naprawdę trzeba zrobić ; x

@Karmelek: Pasuje Ci tytuł teraz? Fakt na pewno mówi dużo więcej. Nawet nie wiem na czym polega problem ale ok, opiszę go jednym słowem w tytule, na pewno. Może chociaż przeczytaj post zanim zaczniesz się czepiać? A może jesteś po prostu takim makrem, które tylko bezmyślnie wkleja trochę bbcodu jak nie zauważy nawiasów kwadratowych w tytule? Pozdro.
www.nasze-netbooki.pl - Pierwsze w Polsce forum użytkowników komputerów ultramobilnych. Zapraszam serdecznie :-)
Awatar użytkownika
leon1313
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Odp: [Perl] Makro korzystające z internetu - jak skonfigurować?

Post autor: leon1313 »

@dolin2k - postaw się na miejscu gościa pierwszy raz czytającego opis Twojego problemu. Zastanów się, co przekazałeś i co chcesz uzyskać.
Po pierwsze: jeśli TY masz z maszyny dostęp do neta, to makro ma też na 99%
zrób:

Kod: Zaznacz cały

lynx https://nk.pl
Po drugie: wklej makro, to zobaczymy co jest nie tak, inaczej to strzelanie na ślepo- nk jest ciągle przebudowywana i po prostu coś mogło się zmienić :-)
"Poza tym dostałeś PLONKa i zabraniam Ci pisać na te grupe!!! Powiedziałem PLONK i sie zamknij i nawet nie knuj rzeby mi odpisywać! Zabraniam!!!"
dolin2k
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Inne
Kontakt:

Odp: [Perl] Makro korzystające z internetu - jak skonfigurować?

Post autor: dolin2k »

niewiele zobaczymy bo twórca je zakodował i widać jedynie wielbłądy : P nie wiem, wydaje mi się, że chodzi o jakieś biblioteki, czy ustawienia, bo powinno się chociaż uruchomić i zapytać o login, a nic takiego się nie dzieje. on mi podawał dobrych kilka komend, ale co to było to nie mam pojęcia ^^ jeżeli to coś pomoże, to w jednej pamiętam, że trzeba było cały czas odpowiadać na yes : P cholera dawno to było a z gościem nie mam kontaktu no i tu jest problem ; / ciężko mi to opisać, bo nie bardzo się na tym znam, a nie wiem, w czym tkwi problem.
www.nasze-netbooki.pl - Pierwsze w Polsce forum użytkowników komputerów ultramobilnych. Zapraszam serdecznie :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Programowanie”