Lubuntu(Ubuntu+lubuntu-desktop) i elementy sterujące.

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Awatar użytkownika
FANT00M
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Lubuntu(Ubuntu+lubuntu-desktop) i elementy sterujące.

Post autor: FANT00M »

Witam,opiszę po krótce mój problem,a więc...
Na świeżutko zainstalowanym ubuntu zainstalowałem lubuntu komendą "Sudo apt-get install lubuntu-desktop"
I wszystko ładnie pięknie tylko nie umiem zmienić elementów sterujących tak jak mogłem to robić na gnome czyli kolory i rodzaje tych pasków okien,nie wiem czy w ogóle jest to możliwe na lubuntu ? Poradzcie coś koledzy.

Pozdrawiam
Narcotic dream...
Awatar użytkownika
jusbie
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Kontakt:

Odp: Lubuntu(Ubuntu+lubuntu-desktop) i elementy sterujące.

Post autor: jusbie »

nie wiem dokładnie co chcesz zmieniać ale np preferencje/wygląd lub preferencje/openbox configuration manager tapety zmieniasz w pcman file manager/edytuj/preferencje
Awatar użytkownika
doiges
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.10
Środowisko graficzne: LXDE
Kontakt:

Odp: Lubuntu(Ubuntu+lubuntu-desktop) i elementy sterujące.

Post autor: doiges »

Do LXDE można używać motywów GTK 2.x które można znaleźć na http://gnome-look.org/. Ja instaluje je wrzucając jako root (sudo pcmanfm) folder z themem, do katalogu
"/usr/share/themes", a potem zmieniam wygląd w Menu>Preferencje>Wygląd (i ewentualnie w Menu>Preferencje Openbox configuration manager). Jeżeli wygląd głównego paska LXDE pozostał domyślny, kliknij na niego PPM>Ustawienia Panelu>Wygląd>Tło zaznacz na "motyw systemowy".

Ikony, jeśli ci nie pasują instaluj programem Magicon, który znajdziesz na powyższej stronce (po zainstalowaniu programu wybierz paczkę ikon, nadaj im własny kolor, zapisz zmiany i zmień ikony w Menu>Preferencje>Wygląd)
Czy wiesz, że pingwiny potrafią skakać na wysokość dwóch metrów? Wejdź:
www.hrabia-niczego.blogspot.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”