Ipla i skaczący obraz :(.

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
Awatar użytkownika
tomek80
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Ipla i skaczący obraz :(.

Post autor: tomek80 »

Witam

Zainstalowałem sobie ipla.tv na Ubuntu 10.10 i niestety tak jak zawsze obraz skacze. W związku z tym próbowałem zastosować się do porady zamieszczonej w wątku, ale niestety mam problem :(. Po uruchomieniu ipla i całkowitym zabuforowaniu wybranego filmu w matalogu /tmp/ w ogóle nie tworzy się żaden plik jak to miało miejsce wcześniej w formacie "*.flv." Gdzie zatem ipla teraz buforuje filmy, aby można było zobaczyć film np. w Totemie?

Ps. Zainstalowałem Adobe AIR z tej strony w wersji ".deb".

Pozdrawiam

Tomek
Spieszmy się kochać ludzi bo życie jest takie krótkie. Chwytaj dzień i kochaj życie. Czas nie czeka, czas ucieka.
Awatar użytkownika
karmelek
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Ipla i problem ze skaczącym obrazem :(.

Post autor: karmelek »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego.
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
Awatar użytkownika
tomek80
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

Odp: Ipla i skaczący obraz :(.

Hm... Czyli rozumiem, że wszyscy znają odpowiedź :/.
Spieszmy się kochać ludzi bo życie jest takie krótkie. Chwytaj dzień i kochaj życie. Czas nie czeka, czas ucieka.
Awatar użytkownika
kris55
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox

Post autor: kris55 »

i niestety tak jak zawsze obraz skacze.
jak zawsze ? Ipla używam i od początku nic nie skacze. Nic nie piszesz o sprzęcie, a tu może być przyczyna.
Program buforuje do /tmp jednak po obejrzeniu filmu czyści katalog tak więc go nie skopiujesz, trzeba kopiować w chwili oglądania jak już ściągnie film a jeszcze odtwarza, widzisz to na pasku postępu.
Linux Puppy 5.20 ROX + OpenBox & Ubuntu 10.04 GNOME
Linux Registered User #308993 ---> http://www.counter.li.org
Linux Counter is not an exclusive club. Any Linux user can join and it's free.
Awatar użytkownika
tomek80
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

kris55 pisze:jak zawsze ? Ipla używam i od początku nic nie skacze. Nic nie piszesz o sprzęcie, a tu może być przyczyna.
Program buforuje do /tmp jednak po obejrzeniu filmu czyści katalog tak więc go nie skopiujesz, trzeba kopiować w chwili oglądania jak już ściągnie film a jeszcze odtwarza, widzisz to na pasku postępu.
Właśnie zaskakujące jest to, że po właczeniu jakiegokolwiek filmu w katalogu /tmp nic nie ma i nic się nie buforuje :(. Mam Notebook, Procesor AMD Turion MK36 2 GHz, 2 Gb DDR2, Ati Radeon Xpress 1100 (wbudowana).
stawosz
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: stawosz »

spróbuj zaktualizować system
w poprawkach powinna być też poprawka dla adobe i będzie buforować do /tmp
Też tak miałem
Pamiętaj żeby w źródłach oprogramowania zaznaczyć repozytoria Canonical Partners
Awatar użytkownika
kris55
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox

Post autor: kris55 »

@tomek80
Być może rzeczywiście post stawosz-a mówiący o konieczności aktualizacji i poprawce dla adobe (była wczoraj poprawka dla adobeair - sprawdziłem) jest dla Ciebie rozwiązaniem problemu, ja zawsze aktualizacje robię na bieżąco i mogłem tych problemów po prostu nie zauważyć. Ale wrócę do Twojego pierwszego postu, gdzie napisałeś:
w matalogu /tmp/ w ogóle nie tworzy się żaden plik jak to miało miejsce wcześniej w formacie "*.flv."
W katalogu tmp nigdy u mnie nie tworzył się plik o rozszerzeniu .flv, zawsze to były i są pliki oznaczone np.: FlashXXzXpq11 i po ściągnięciu i skopiowaniu tego pliku do innego katalogu zawsze sam zmieniam nazwę, nadając dopiero rozszerzenie .flv.
Linux Puppy 5.20 ROX + OpenBox & Ubuntu 10.04 GNOME
Linux Registered User #308993 ---> http://www.counter.li.org
Linux Counter is not an exclusive club. Any Linux user can join and it's free.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”