hp 845c drukarka nie drukuje mimo iż system ją widzi
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: Blackbox
hp 845c drukarka nie drukuje mimo iż system ją widzi
Witam. Zainstalowałem ubuntu 7.10 i mam problem z drukarką hp 845c system wykrywa ją automatycznie niby wszystko ok ale nie do końca. Drukarka udaje że drukuje jednak wychodzi pusta kartka nie wiem jak temu zaradzić proszę o pomoc. Dodaje iż drukarka jest napewno sprawna tusz jest uzupełniony kabel do drukarki również jest sprawny.
- Zizzfizzix
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Odp: hp 845c drukarka nie drukuje mimo iż system ją widzi
Mam taki sam problem jak kolega (przepraszam za odświerzanie starego tematu, ale nie ma nigdzie odpowiedzi). Kiedyś drukarka dobrz mi działała i wszystko było okej ale postanowiłem przeinstalować system i nie działa... Może ktoś podeśle swoją konfigurację, albo coś zaradzi! Bardzo proszę o pomoc bo już od 2 miesięcy nie mogę się z tym uporać a drukowanie jest mi niezbędne!
Dzięki!
Dzięki!
Wejdź na AMAROK.KDE.ORG/PL i poznaj najlepszy odtwarzacz muzyki jaki kiedykolwiek stworzono!
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Mi pisze że mam mało tuszu a tusz przed chwilą uzupełniałem. W wersji 7.04 Ubuntu po wyborze drukarki, działała bez problemu, a w wersji 8.04 system sam ją wykrywa i nie działa. Oczywiście w Windows XP działa bez problemu.
EDIT:
Właśnie rozwiązałem problem (drukarka HP PSC 1410): System -> Administracja -> Drukowanie -> Zakładka: Opcje drukarki -> Zmienić: Printout Mode na: Draft (color lub black). Jeśli nie zadziała tak to spróbować inną opcję. U mnie działa.
EDIT: To samo trzeba ustawić w OpenOffice.org Plik -> Ustawienia drukarki -> Właściwiści -> karta: Urządzenie -> Printout Mode na: Draft (color lub black).
EDIT:
Właśnie rozwiązałem problem (drukarka HP PSC 1410): System -> Administracja -> Drukowanie -> Zakładka: Opcje drukarki -> Zmienić: Printout Mode na: Draft (color lub black). Jeśli nie zadziała tak to spróbować inną opcję. U mnie działa.
EDIT: To samo trzeba ustawić w OpenOffice.org Plik -> Ustawienia drukarki -> Właściwiści -> karta: Urządzenie -> Printout Mode na: Draft (color lub black).
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 9.04
Trzeba w opcjach drukarek zmienić sterownik, na domyślnym u mnie drukuje krzaki
- wm-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
Podłączę się pod topik. Mam dokładnie taki sam problem tylko z drukarką HP_Deskjet_D1600_series(nowy nabytek w firmie). Żadne przestawianie opcji nic nie zmienia. Drukarka wykazuje całkowity brak reakcji. Pod Windą sprawdziłem działa. Stan w lokalhost:631
{ Bezczynna - "drukarka jest w trybie gotowości." }
{ Bezczynna - "drukarka jest w trybie gotowości." }