vod.onet.pl razem z moonlight nie działa

Grafika, film, dźwięk.
menthosh
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: vod.onet.pl razem z moonlight nie działa

Post autor: menthosh »

darqs pisze:Może jednak napiszmy jakiś wspólny list... Ja jestem całkiem za tym,
Nikt nas nie bierze pod uwagę nawet przy projekowaniu serwisów internetowych. A przecież UOKiK jest po to, żeby każdy mógł korzytać z tego co chce, a nie musi.

Oj ździwiłbyś się, po prostu Onet'owy to zwisa, 80% powierzchni reklamowej wykupił Polski Microsoft więc o czym rozmawiamy?
Adamski77
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: Adamski77 »

Tak myślę że zamiast gdybać co by było gdyby i czekać aż onet się nad nami zlituje czas wziąć sprawę w swoje ręce. Jestem za tym co napisał darqs, bo takie rozmowy nic nie dają a czas leci niestety. Jeśli nie można załatwić sprawy z samym onetem, to idźmy do wyższego biurka czyli UOKiK.
Ubuntu Studio 12.04 amd64 na AMD Phenom II X4 B55|8GB RAM| Nvidia GeForce 650 1GB GDDR5
Awatar użytkownika
JarekJ83
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Unity

Post autor: JarekJ83 »

darqs pisze:Może jednak napiszmy jakiś wspólny list... Ja jestem całkiem za tym, aby bez względu na to jakiego systemu używasz każda strona (a może i aplikacja) wyglądała i działała tak samo. I tak sobie myślę, że np. UOKiK też tak myśli. Tylko trzeba go tym zainteresować. Zróbmy coś takiego, żeby o Linuszku naszym musiał każdy pomyśleć. Bo w tej chwili każdy kto pisze jakąkolwiek aplikację ma przede wszystkim na myśli Window$ a dopiero "jak ktoś się burzy" to może zrobi "coś" żeby wogóle aplikacja "trochę" działała na Linuxie.

PARANOJA!!!

Nikt nas nie bierze pod uwagę nawet przy projekowaniu serwisów internetowych. A przecież UOKiK jest po to, żeby każdy mógł korzytać z tego co chce, a nie musi.
oczywiście też jestem za...to kto napisze i wysle? :P no i najlepiej by bylo zebrac własnoręczne podpisy ale z tym to mzoe byc problem :)
Adamski77
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Xfce
Kontakt:

Post autor: Adamski77 »

Czy ja wiem czy problem. Mamy przecież grupy kontaktujące się w każdym mieście, nie problem będzie zebrać ludzi z innych for Linuxowych, dać cynk administratorom tych for i czekać na odzew jakie jest zainteresowanie. :D
Ubuntu Studio 12.04 amd64 na AMD Phenom II X4 B55|8GB RAM| Nvidia GeForce 650 1GB GDDR5
Awatar użytkownika
JarekJ83
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

http://www.uokik.gov.pl/kontakt.php
tu można coś napisać
Awatar użytkownika
margrit
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: margrit »

Cześć Wam,

oczywiście jestem za pisaniem, nawet jeśli to nie rozwiąże naszego problemu, to przynajmniej zrobimy onetowi trochę czarnego pr :-P :evil: Z tego co się orientuje w przypadku skargi do UOKiK trzeba wskazać konkretnie jakie przepisy jakiej ustawy/ustaw są łamane, nie można po prostu napisać, ze coś się nie podoba, więc - czy ktos z Was ma możliwość skonsultować to z prawnikiem, może mógłby coś podpowiedzieć.
Maksymalna kara finansowa, jaką może nałożyć uokik to jesli dobrze pamiętam 10proc. przychodu za ostatni rok,więc dla firmy może być bardzo dotkliwe.
Mysle, ze mozna tez wrzucic cos na petycje.pl.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
yezu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Kontakt:

Post autor: yezu »

margrit pisze:Z tego co się orientuje w przypadku skargi do UOKiK trzeba wskazać konkretnie jakie przepisy jakiej ustawy/ustaw są łamane, nie można po prostu napisać, ze coś się nie podoba, więc - czy ktos z Was ma możliwość skonsultować to z prawnikiem, może mógłby coś podpowiedzieć.
Prawie w każdym mieście są przedstawiciele Rzecznika Praw Konsumenta. Z nimi można się skontaktować. Porada jest darmowa, a oni będą w stanie powiedzieć dokładnie, gdzie i jak pokierować sprawę.

http://www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php
najmar11
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Kontakt:

Post autor: najmar11 »

yezu pisze:Prawie w każdym mieście są przedstawiciele Rzecznika Praw Konsumenta. Z nimi można się skontaktować. Porada jest darmowa, a oni będą w stanie powiedzieć dokładnie, gdzie i jak pokierować sprawę.

http://www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php
A mnie się wydaje, że żadne skargi i petycje nie mają sensu, bo nic nie dadzą.
ONET nie ma statusu MONOPLISTY, i mogą robić co chcą z własnym produktem, takie ich prawo...

Naszym prawem za to, jest omijać ich szerokim łukiem i namawiać wszystkich znajomych i nieznajomych do tego samego i korzystania z usług konkurencji.

Ja korzystam z IPLA.PL, a to co chciałbym obejrzeć na ONECIE ściągam na P2P, i to jest moja odpowiedź na to, że mnie olewają...
Awatar użytkownika
JarekJ83
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

napisałem skargę, dostałem dziś 2 informacje od UOKiK, że zostały przekazane do Departamentu Polityki Konsumenckiej UOKiK..zobaczymy:)
mlody969
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04

Post autor: mlody969 »

A ja po głebszym zastanowieniu mam dylematy. jakby nie było onet to jest prywatna firma i to jest wyłącznie (a przynajmniej powinna być wyłącznie) ich sprawa komu usługi świadczą. Tak jak ja bym miał sklep osiedlowy a jakaś gnida urzędowa by mi mówiła co jak i komu mam sprzedawać. To jest nie do pomyslenia. Po prostu widocznie onet traci na tym mniej niż by musiał zainwestować aby udostępnić platformę na Linuxa.

Swoją drogą wychodzą mankamenty społeczniościowego charakteru Linuxa. Hasło skierowania zbiorowego listu do UOKiK pojawił się... 8 miesięcy temu i dalej jestesmy w polu!!! Jakby za Linuxem nie stała społecznośc tylko konkretna firma która odczuwa zyski i straty to by nawet nie skarga a pozew przygotowany przez prawników a nie pasjonatów został złożony po 3 tygodniach.

Ja naprawdę chciałbym aby wszystko było dostępne na każdą platformę. Kiedyś byłem krytykiem Linuxa, teraz nie dość że go używam to go polubiłem i jestem jego kibicem. Ale ludzie, tak na serio odpowiedzcie sobie uczciwie i obiektywnie. Czy my sami nie jesteśmy sobie winni?

Na przykładzie onetu: po jednej stronie mają przed sobą powazne koncerny, poważną rzeszę użytkowników, konkretne licencje i prawników którzy będą ich pilnować, a po drugiej stronie zgraję niezorganizowanych studentów i pasjonatów oraz firemkę która niby ma zarabiać a jednak nie musi. Jak myslicie, kto jest bardziej wpływową stroną?
Awatar użytkownika
JarekJ83
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

^ale każdy ma prawo do korzystania z onet - zwłaszcza, że ich teledyski na stronie też nie działają zazwyczaj. Jestem użytkownikiem Linuxa i z tego powodu nie chce czuć się dyskryminowany - bo jakim prawem? w Vod.onet.pl chcialbym coś wykupić - i co..nie moge, więc traci Onet...ale tracę i ja.
menthosh
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Są inne alternatywy Onetu, nie rozumiem więc Waszych żali. Widzą tylko Windows? Niech odwiedzają ich tylko Windowsy, ja wolę WP.tv a od teledysków/skrótów spotkań mam YouTube.

Mecze Ligi Mistrzów? Za darmo i legalnie na FoxSoccer (taka brytyjska stacja, odbiór online).
mlody969
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

tak ale już np Rewolucji Kuchennych Gessler nigdzie indziej nie zobaczysz
menthosh
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

mlody969 pisze:tak ale już np Rewolucji Kuchennych Gessler nigdzie indziej nie zobaczysz
Plejada (pomimo że onetowska) działa doskonale pod Linuchem a z tego co wiem tam obejrzysz MamTalent, Kuchenne Rewolucje i Milionerów.
tydell
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Kontakt:

Post autor: tydell »

Mecze Ligi Mistrzów? Za darmo i legalnie na FoxSoccer (taka brytyjska stacja, odbiór online).
Due to licensing restrictions, FoxSoccer.tv are unable to broadcast these events in your country.
przez proxy to popychasz czy jak, bo widzę że dla polich people nie bardzo da się obejrzeć a ciekawa alternatywa z tego co piszesz
menthosh
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Najpierw musisz zmienić proxy (zaleznie od przeglądarki, różne sposoby, wygooglujcie sobie). Proxy musi być amerykańskie bądź australijskie, aktualne znajdziesz na: http://www.ip-adress.com/proxy_list/. Problem to selekcja adresów, wiele proxy z usa jest niesamowicie wolnych.

Po doborze szybkiej proxy wejdź na http://www.beta.foxsoccer.tv/ i ciesz się telewizją na żywo. Transmitują Serie A, Eredivisie, MSLN, Premiership, Bundesligę, La ligę i Ligę Mistrzów.
mlody969
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

menthosh pisze:Plejada (pomimo że onetowska) działa doskonale pod Linuchem a z tego co wiem tam obejrzysz MamTalent, Kuchenne Rewolucje i Milionerów.
rewolucji to nie obejrzysz bo już próbowałem
Awatar użytkownika
mgrQkiZ
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Kontakt:

Post autor: mgrQkiZ »

Ja naprawdę chciałbym aby wszystko było dostępne na każdą platformę. Kiedyś byłem krytykiem Linuxa, teraz nie dość że go używam to go polubiłem i jestem jego kibicem. Ale ludzie, tak na serio odpowiedzcie sobie uczciwie i obiektywnie. Czy my sami nie jesteśmy sobie winni?
My nie jesteśmy winni bo niby dlaczego? Nie ma co szukać winnych. Po prostu kasa.
Choć Onet wiedział co reprezentuje sobą ta technologia. Że M$ specjalnie nie wypuścił DRMa na Linuksa, bo nie chciał wspierać konkurencji.
www.qkiz.pl - 100% geek blog
Podaruj 1% osobie chorej na stwardnienie rozsiane --> www.sm.qkiz.pl
bogaczew
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 11.04
Kontakt:

Post autor: bogaczew »

[quote="mlody969"]

ale prawie że tak jest.to znaczy, jak masz sklep to musisz sprzedać$to czym handlujesz każdemu chętnemu. nie możesz odmówić sprzedaży bo ktoś ma zły kolor swetra, albo za długie włosy, albo cokolwiek innego.

vod.onet.pl to kiepska usługa po prostu. spisku i pieniędzy MS bym się za tym nie doszukiwał.
Awatar użytkownika
mgrQkiZ
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Kontakt:

Post autor: mgrQkiZ »

Ja też bym spisku się nie doszukiwał. Po prostu ktoś w Onecie nie orientował się o dostępności usługi.
www.qkiz.pl - 100% geek blog
Podaruj 1% osobie chorej na stwardnienie rozsiane --> www.sm.qkiz.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”