Urządzenie wielofunkcyjne do 200zł

Porady sprzętowo-handlowe
menthosh
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Urządzenie wielofunkcyjne do 200zł

Post autor: menthosh »

Szukam urządzenia wielofunkcyjnego (3in1- drukarka + skaner) działającego w pełni pod Linuksem (żeby drukował w kolorze i czarno-białym oraz dobrze skanował). Maksymalna kwota jaką jestem w stanie przeznaczyć to 200zł. Byłoby też miło gdyby drukarka ta miała wymienne/ogólnodostępne kartdridże z tuszami.

Proszę o szybkie odpowiedzi, jutro rano jadę do CH z zamiarem kupna nowego pendriva i przy okazji tego urządzenia.

//castor_troy: mając ponad 240 postów powinieneś już wiedzieć, gdzie zamieszczamy takie pytania
tydell
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Kontakt:

Odp: Urządzenie wielofunkcyjne do 200zł

Post autor: tydell »

Bierz coś z Brother'a. Spełnia wszystko to co podałeś, działą w pełni pod linuksem, drukuje, skanuje, dodatkowo ekstra ekonomiczna. Ja do swojej za zestaw tuszy (3 kolory po 2 sztuki każdy + 4xCzarny) 23,99zł na allegro płacę i drukuje identycznie jak na oryginalnych.
Brother DCP135c lub Brother DCP145c tak 160-180zł będzie kosztował.
menthosh
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Dzięki za odpowiedzi, były Brothery ale mieściły się w granicach 500-560zł :( Mieszkam w Gliwicach, strasznie tu drogo, w Chorzowie te brothery były po 159zł ale nie miałem więcej czasu więc skusiłem się na kupno HP F2420 w Carrefour. Dobrze że trafiłem na sprzedawcę który też jest Linuksowcem (zachwalał Fedorę :D). Kosztowało mnie to równo 200złotych, ładnie wygląda, drukuje i skanuje bez instalacji dodatkowych sterowników - podłączyłem i działa :D Wieś tańczy i śpiewa.
Awatar użytkownika
kris55
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox

Post autor: kris55 »

@menthosh
Napisz coś więcej o tym HP F2420, czytałem że jest krytykowana za duży hałas, a jak jest wg. Ciebie ? No i czy jest prawdą że hp nawet kabla usb do drukarki już nie załącza i trzeba osobno kupić ? No i jaka jest gwarancja producenta (czytałem że 24 mies. a teraz czytam że tylko 12 mies) ? Pytam bo pewno niedługo będę kupował drukarkę.
Linux Puppy 5.20 ROX + OpenBox & Ubuntu 10.04 GNOME
Linux Registered User #308993 ---> http://www.counter.li.org
Linux Counter is not an exclusive club. Any Linux user can join and it's free.
menthosh
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Owszem, nie było kabla do pc (pozostałe były). Wziąłem więc ten z poprzedniej drukarki. Imho naprawdę duży minus, taki kabel powinien być w zestawie.

Cóż, co do hałasu.. miałem wcześniej Epson DX4400 który chodził jak traktor, HP w porównaniu do tamtej jest cicha, irytuje tylko przy włączaniu kiedy czyści głowice, podczas druku i skanowania nie jakoś specjalnie głośna, raz nawet nie zauważyłem że drukuje :D

Gwarancja producenta jest na 24 miesiące, dostałem jeszcze jakąś gwarancję z Carrefour obowiązującą 12 miesięcy.
Awatar użytkownika
javazlaz
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: javazlaz »

@kris55, do mojego HP Photosmart 7260 z 2004 roku już nie było kabla USB w komplecie... A co do czyszczenia głowic - to chyba we wszystkich HP dosyć głośno to przebiega. ;)
HP Compaq tc4400 - Ubuntu 11.04
Apple iBook G3 (Late 2001) - Mac OS X 10.4.11
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co kupić?”