Witam mam ubuntu 9.10, skype 2.1.0.47 i nastepujacy problem.
W skype nie działa mi podgląd mojej kamery, nie widzę również swojego rozmówcy, natomiast on mnie widzi, głos jest ok obaj siebie słyszymy. Jakieś sugestie ?
Skype brak obrazu rozmówcy.
- adam05
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Skype brak obrazu rozmówcy.
Przekaż rozmówcy, aby włączył w czasie rozmowy opcję włącz kamerkę (czy jakoś tak). Lub w globalnych ustawieniach włączył automatyczne uruchamianie kamerki,smigol pisze:Witam mam ubuntu 9.10, skype 2.1.0.47 i nastepujacy problem.
W skype nie działa mi podgląd mojej kamery, nie widzę również swojego rozmówcy, natomiast on mnie widzi, głos jest ok obaj siebie słyszymy. Jakieś sugestie ?
Pozdrawiam
-
- Piegowaty Guziec
- Architektura: x86_64
Rozmówca ma włączoną ... coś mam nie tak bo nie mam nawet podgladu swojej kamerki w małym ekrenie ... zawsze jest taki .., podstawy obsługi Skypa to mam 

- Flinstone
- Piegowaty Guziec
- Architektura: x86
ja mam identyczny problem. Brak podglądu własnego obrazu (miniaturka) oraz jakiś błąd w odbiorze obrazu rozmówcy. Jak włączam cam, to rozmówca mnie widzi...
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Kontakt:
hm... muszę dołączyć się do tematu - jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczny. Jak przełączę na windę wszystko gra. Co może więc być przyczyną (używam najnowszego skype - 2.1.0.81)
Edit:
Właśnie doszedłem - przyczyną jest Cairo-dock !
Tu prośba do zorientowanych - co można uczynić, aby podczas uruchamiania systemu Cairo i Skype się nawzajem nie zwalczały?
Edit:
Właśnie doszedłem - przyczyną jest Cairo-dock !
Tu prośba do zorientowanych - co można uczynić, aby podczas uruchamiania systemu Cairo i Skype się nawzajem nie zwalczały?