Nagrywanie w Cool Edit Pro na Wine

Grafika, film, dźwięk.
Analog
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Nagrywanie w Cool Edit Pro na Wine

Post autor: Analog »

Witam!

Mam uruchomiony Cool Edit Pro 2.1 przy pomocy Wine. Problem jest taki, że nie mogę na nim nagrywać dźwięku z mikrofonu. Nagrywa jedynie wszystkie dźwięki, które zostaną odtworzone przez system (tak jak w "What You Hear"). W alsamixerze mam wszystko ustawione tak jak trzeba tzn. sprawdzałem na Audacity i dźwięk był normalnie nagrywany z mikrofonu. Kombinowałem z dogrywaniem pliku sndrec32.exe, ale to nic nie dawało tzn. nie miałem dostępu do opcji nagrywania. Proszę o pomoc.

EDIT:
Przepraszam... chodziło mi o plik sndvol32.exe :)
Awatar użytkownika
karmelek
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 11.04
Kontakt:

Odp: Nagrywanie w Cool Edit Pro na Wine

Post autor: karmelek »

A czym się różni nagrywanie w jednym i w drugim? Generalnie lepiej chyba nagrywać w aplikacji natywnej, chociażby z tego względu, że jest stabilniejsza pod konkretnym systemem operacyjnym.
Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego.
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
Analog
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10

Odp: Nagrywanie w Cool Edit Pro na Wine

Post autor: Analog »

Do solowych utworów i ogółem do nagrywek u mnie w studio raczej będę używał jakiegoś programu linuksowskiego, ale wiele osób nagrywa na Cool Edit Pro i jakieś gościnne zwrotki mógłbym dograć na tym programie i wysłać sesję, do której wtedy może się dograć inna osoba, lub na odwrót: ktoś mi wysyła sesję w CEP do której ja się dogrywam. Pod tym względem Cool Edit Pro jest mi potrzebny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”